Balears 24/06/2016

Els camps de golf pagaran la tarifa més alta per l'aigua dessalada

El Govern augmenta un 45% el preu del metre cúbic, el qual passa passa d'un euro a 1,45

Ara Balears
1 min
Els camp de golf pagaran el metre cúbic d'aigua dessalada a 1,45 euros.

PalmaEl Govern ha augmentat les tarifes d'aigua dessalada per als camps de golf, que a partir d'aquest divendres pagaran 1,45 euros el metre cúbic davant l'euro d'abans, la qual cosa suposa un increment del 45%.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca informa en un comunicat que el 17 de febrer el Consell d'Administració de l'Agència Balear de l'Aigua i de la Qualitat Ambiental (Abaqua) va aprovar la proposta de noves tarifes d'aigua desalada procedent de les instal·lacions desaladoras d'aigua de mar (IDAM) d'Alcúdia i Andratx per regar camps de golf.

Això, de conformitat amb l'informe justificatiu de l'Àrea Econòmica per mitjà del com es fixa un preu únic d'1,4562 euros el metre cúbic, sense comptar els impostos, afegeix.

La documentació relativa a aquesta iniciativa s'ha registrat en la Direcció general de Recursos Hídrics, que aplicarà la revisió de la tarifa a partir d'avui, després que aquest dijous es publiqués en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Des de 2013 fins ara els camps de golf que regaven amb aigua dessalada provinents de les IDAM d'Alcúdia i Andratx ho feien a un euro el metre cúbic.

La revisió aprovada implica que aquestes instal·lacions abonin per l'aigua provinent de dessaladora el preu més alt que es paga en totes les illes, excepte a Formentera.

stats