IGUALTAT

La campanya de Cort contra les agressions sexistes s'allargarà durant l'hivern

L'Ajuntament també prepara tallers d'autodefensa feminista

La campanya ' No i punt!', de l' Ajuntament de Palma, contra les agressions sexistes i sexuals s'allargarà, com a mínim, fins a Sant Sebastià. A més, des de l'àrea d'Igualtat s'han organitzat tallers d'autodefensa feminista per ajudar les dones a tenir eines si es troben en una situació d'agressió.

Així ho ha explicat aquest dilluns Aligi Molina, regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, durant la valoració de la campanya durant els mesos d'estiu. Entre el juny i el setembre es van instal·lar 23 punts d'informació en celebracions i revetles (com ara concerts, festivals i durant les festes de Sant Joan, tret de sortida de la campanya). A banda, es van repartir unes 15.000 polseres, xapes i adhesius de la campanya, a més dels fullets informatius.

Molina ha afirmat que des de l'àrea valoren "molt positivament" la receptivitat de 'No i punt!', però també s'han observat diferències entre les persones a les quals ha arribat la campanya: les dones i les persones amb una identitat de gènere no hegemònica s'han mostrat més receptives que els homes, mentre que, entre el jovent, l'acollida també ha estat major.

Més enllà dels tallers d'autodefensa per a dones (un dels quals ja té les inscripcions obertes, mentre que els altres tres estaran a disposició de les entitats que els vulguin organitzar), es faran tallers sobre el consentiment de les relacions sexuals a través de Palma Educa.

Bars i discoteques

La intenció de Cort és fer entrar la campanya als bars i a les discoteques de la ciutat per "declarar-los lliures d'agressions sexistes", tot i que, de moment, només s'han fet "contactes inicials" amb empreses de restauració. 

Una de les dificultats amb què s'està trobant l'àrea d'Igualtat és la "infradetecció de les agressions", segons Molina, ja que moltes dones no denuncien perquè les agressions estan "normalitzades". Per això, des de l'Ajuntament es vol treballar amb la Policia Local i els jutjats a l'hora "d'aconseguir un mapa per determinar quina és la realitat". En qualsevol cas, el regidor ha afirmat que "la normalització es va rompent i les agressions comencen a tenir visibilitat", fet que s'ha d'aprofitar per "treure a la llum les expressions del masclisme cultural i perquè desapareguin".

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF