Balears 31/08/2017

16 comunitats de propietaris del Camp Redó es beneficiaran dels ajuts a la rehabilitació de façanes de Cort

Es tracta, principalment, d'obres menors com la impermeabilització dels terrats, porters automàtics, portes d’entrada, conduccions de fecals o escales interiors

Anna Vidal
2 min
Quan s'esbuqui el Bloc VIII, l'Ajuntament hi crearà una zona verda

PalmaUn total de 16 comunitats de propietaris de Corea (Camp Redó) es beneficiaran de la línia d'ajudes destinada a la rehabilitació de façanes i elements comuns i estructurals d'edificis de la barriada de l'Ajuntament de Palma. En total, es presentaren 17 sol·licituds, una de les quals no va adjuntar la documentació de manera correcta i per això va quedar descartada. Els projectes subvencionats sumen un total de 198.000 euros, malgrat que el pressupost inicial era de 300.000 euros.

“Tenint en compte la quantitat de sol·licituds, és una xifra molt satisfactòria”, ha assegurat el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge, José Hila, per a qui aquestes ajuden han de servir per “recuperar la dignitat del barri i aturar-ne la degradació”.

L'Ajuntament de Palma subvencionarà el 90% de les obres, mentre que el 10% restant serà a càrrec de la comunitat de propietaris, que també serà l'encarregada de dur-les a terme. “L'objectiu és empoderar els propietaris, que s'involucrin, i crear el sentiment que la propietat és seva i l'han de cuidar”, ha destacat el director general d'Habitatge, Francisco Cifuentes. “Una vegada iniciades les obres i facturat el 20-30% del total, poden demanar un avançament del 50% de la subvenció”, hi ha afegit.

Per part seva, Toni Villalonga, assessor del Districte Nord, ha destacat que aquestes subvencions eren “una necessitat fonamental del barri” ja que els edificis estan en “molt males condicions” i els propietaris “no podien assumir aquestes obres”.

Les ajudes a la rehabilitació consten de dues línies. La primera, a la qual s'han adherit cinc comunitats, era per dur a terme obres a edificis amb ordre d’execució oberta per disciplina urbanística o que no han passat l'Informe d'Avaluació d'Edificis (IEE, antiga ITE). La segona, a la qual s’han presentat 11 comunitats, era per a la rehabilitació d’elements que afectassin la seguretat dels edificis. En aquest sentit, Cifuentes ha explicat que la majoria són obres menors com la impermeabilització dels terrats, porters automàtics, portes d’entrada, conduccions de fecals, escales interiors i façanes, entre d’altres.

Comunitats de propietaris

Com a fase prèvia a l’obertura de la línia de subvencions, des del Patronat d’Habitatge Riba es va dur a terme una tasca de mediació en el barri perquè les diferents escales que hi ha es constituïssin en comunitat de propietaris i, d’aquesta manera, poguessin optar a les ajudes. De les 16, 4 són precisament noves comunitats de propietaris que han sorgit fruit d’aquesta feina. En aquest sentit, Hila ha destacat la importància de les comunitats de propietaris per a la futura rehabilitació del barri. “Cada comunitat és una oportunitat de rehabilitació”, ha dit.

A Corea hi ha 63 escales, entre les quals encara n'hi ha moltes que no tenen comunitats de propietaris. “Queda molt per fer, encara hi ha edificis en mala situació”, ha asseverat l'assessor del Districte Nord.

Inversions al barri

Hila ha recordat que a més d'aquesta línia d'ajudes també s’ha iniciat l’expropiació del Bloc VIII i s’està duent a terme la rehabilitació de 19 habitatges del Camp Redó propietat de l’Ajuntament. “En matèria d'habitatge, el Consistori hi ha destinat 1,1 milions d'euros, una inversió molt important en un barri que la legislatura passada va rebre 0 ajudes”, ha assenyalat. Així mateix, el regidor ha explicat que la intenció amb vista al 2018 és destinar-hi més pressupost per continuar rehabilitant edificis. “Si aquesta feina es manté en el temps, podrà haver-hi un canvi al barri”, ha sentenciat.

stats