Balears 20/10/2014

Un cambrer de Palma rep una herència milionària de son pare, que no el va reconèixer com a fill

Els testimonis i l'ocultació de proves han fet que el jutjat determini la condició de fill biològic per al nascut fora del matrimoni, segons ha indicat l'advocat abans d'apuntar que ara començarà el procés per recuperar l'herència que li correspon

Efe
2 min

PalmaUn cambrer resident a Palma rebrà una herència milionària després que un jutjat hagi reconegut que va néixer arran d'una relació extramatrimonial del seu pare, a qui s'atribueix un patrimoni valorat en més de dos milions d'euros, amb una dona que treballava a casa.

El beneficiari de l'herència, nascut a Utrera (Sevilla), mai no va ser reconegut pel seu progenitor, té 54 anys i va emigrar a Palma obligat per la seva situació econòmica, segons ha assenyalat la defensa del cambrer, representada pel bufet Fernando Osuna.

El pare, que no li va deixar cap bé en el testament, va morir el 2001 i es va negar a reconèixer-lo com a fill i a ajudar-lo econòmicament. Després d'això, el cambrer va començar a pledejar.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, el jutjat d'Utrera recorda que el 1964 el pare biològic va haver de pagar a la treballadora una indemnització després d'un procediment contra ell per estupre seguit en un jutjat de la localitat.

La sentència ressalta que era coneguda la relació entre l'home adinerat i la seva empleada, amb la qual els veïns el van veure en nombroses ocasions quan ella estava embarassada.

A més, la jutgessa destaca que a la vista oral va apreciar una "extraordinària semblança física" entre el cambrer i els fills reconeguts del mort.

Tota l'herència, la tenen els seus germans de pare, que es neguen a compartir-la amb ell malgrat les moltes gestions que ha realitzat, segons l'advocat, que ha assenyalat que té constància que a l'herència hi ha almenys una finca rústica i habitatges, encara que sospita que hi pot haver més patrimoni ocult.

Després de cinc anys de judici, el jutjat ha determinat que els familiars van tenir una actitud "clarament obstruccionista" en impedir que es realitzassin les proves en el cadàver, ja que la seva dona va ordenar que l'incinerassin, al costat del d'altres familiars, quan la jutgessa va demanar-ne l'exhumació per fer la prova de l'ADN.

La jutgessa d'Utrera també retreu als fills reconeguts que van mantenir una "negativa absolutament injustificada" per no fer-se les proves de l'ADN perquè no es van presentar a l'Institut de Toxicologia de Sevilla.

Els testimonis i l'ocultació de proves han fet que el jutjat determini la condició de fill biològic per al nascut fora del matrimoni, segons ha indicat l'advocat abans d'apuntar que ara començarà el procés per recuperar l'herència que li correspon.

stats