Balears 10/12/2015

Cambra de Comerç i CAEB se sumen a la campanya del 'sí' a les terrasses al Born

Les dues entitats "animen la participació dels residents" perquè els resultats "tinguin la més àmplia legitimitat popular"

A. C.
2 min
Carme Planas (CAEB) i Josep Lluís Rosses (Cambra de Comerç) demanant el 'sí' al Born. / I. BUJ

PalmaLa consulta ciutadana sobre el manteniment o no de les terrasses del Born continua mobilitzant actors socials. Després que Restauradors i Comerciants ja començassin la campanya pel 'sí' a les terrasses, Cambra de Comerç i la patronal empresarial CAEB també s'uneixen a la mobilització per mantenir les terrasses i tractar d'influir en uns resultats que consideren de "transcendència econòmica i turística".

La CAEB i la Cambra de Comerç "animen la participació dels residents" perquè els resultats "tinguin la més àmplia legitimitat popular", i no escatimen a oferir arguments a favor del 'sí'. Els empresaris destaquen "el canvi experimentat" a la ciutat i el "reforç notable en el seu atractiu turístic", i ho vinculen "a l'augment de la dinamització dels carrers, places i passejos" que, expliquen, "es deu en bona part a l'animació aportada per les terrasses".

En un comunicat, les dues entitats recorden, a més, "que el passeig del Born històricament sempre ha tingut terrasses, encara que la seva ubicació ha anat canviant amb el pas del temps".

"Vols terrasses en el passeig del Born?" i "en cas que hi hagi terrasses, on les voldries situades?" són les preguntes que els palmesans majors d'edat han de respondre a la consulta penjada a la web de l'Ajuntament www.palma.es. La consulta va ser convocada per l'Ajuntament de Palma per donar sortida a l'oposició de restauradors, comerciants i veïns de la zona als plans inicials de Cort, que plantejaven l'eliminació de les terrasses del Born. La consulta no és vinculant i en qualsevol cas serà l'Ajuntament qui tengui la darrera paraula. A més, les parts afectades ja anunciaren que no asseguraven acceptar el resultat.

El termini per votar va començar aquest dimecres i expirarà divendres que ve, dia 16 de desembre, a les 23.59 hores. En el padró municipal figuren 354.233 persones, de les quals, segons les seves dades, un total de 284.801 tenen targeta ciutadana per poder votar online.

stats