Balears 22/09/2015

Camargo i Armengol escenifiquen al Parlament les seves diferències

La portaveu de Podem li retreu falta de diàleg i la presidenta defensa que l’entesa amb Podem és “prioritària”

Q. Torres
2 min
Els dirigents de Podem, Laura Camargo i Alberto Jarabo, aquest dimarts al Parlament / ISAAC BUJ

PalmaLa portaveu de Podem, Laura Camargo, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han escenificat en el ple del Parlament les diferències que cada vegada es fan més evidents entre el partit que dóna suport al Govern sense fer-ne part i l'Executiu. Ha estat en una pregunta de Camargo a Armengol que la primera li ha retret que, a més de mostrar voluntat de diàleg amb els hotelers o amb la banca, la mostri amb Podem. La presidenta li ha contestat que tot s’està pactant amb Podem, que s’estan complint “escrupolosament” els acords de governabilitat i que “de manera prioritària” l’Executiu està parlant amb Podem.

Camargo ha demanat a Armengol si el Govern aplicarà mesures de penalització fiscal contra les entitats financeres que mantenen pisos buits malgrat el drama dels desnonaments i, a més de retreure-li la manca de diàleg amb Podem, ha deixat entreveure que el Govern hauria de ser més contundent. La presidenta ha apuntat que a curt termini se signarà un conveni amb una entitat financera perquè aporti pisos buits a una borsa d’habitatges de lloguer social que es crearà juntament amb la de l’Ibavi. I a mitjan termini es farà una llei d’habitatge en la qual no es descarta que hi hagi mesures de penalització fiscal per habitatges buits. La socialista ha insistit que s’actuarà des del diàleg i l’acord, convocant la mesa de l’habitatge, que no es reunia des de 2012.

La situació s’ha produït en el torn de control al Govern, abans que durant el ple d’avui es produeixi una votació que, previsiblement, mostrarà la divisió del Pacte perquè Podem té intenció de votar amb el PP per demanar el cessament de dos alts càrrecs del Govern: el director general de l’IB-Salut, Juli Fuster, que és el marit de la consellera de Salut, Patricia Gómez, i l’assessor de la Conselleria de Treball Pau Thomàs, que és fill del vicepresident del Parlament, Vicenç Thomàs. A aquests dos nomenaments, que el PP qüestiona com a casos de nepotisme, s’hi podria sumar la petició de cessament del gerent de l’empresa pública de cartografia SITIBSA, Francisco Fernández Terrés, que demana Podem.

stats