Balears 20/04/2017

Calvià dona el tret de sortida a l'Smart Island World Congress

Més de 90 experts debatran sobre sostenibilitat, tecnologia, connectivitat i desenvolupament econòmic

Carmen Buades
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaComença a Calvià l'Smart Island World Congress, una trobada que reunirà aquest dijous i aquest divendres més de 90 experts i representants de 120 illes d'arreu del món per debatre sobre el canvi climàtic, la sostenibilitat, la connectivitat i el desenvolupament econòmic i posar en comú les singularitats que comparteixen els 600 milions de persones que viuen a illes.

"Les comunitats insulars són un desafiament constant", ha assegurat durant la presentació del congrés la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha assegurat que es tracta de territoris que, "condicionats per l'aïllament, pel límit natural del territori, han de garantir serveis de qualitat als ciutadans". En una crida a la cooperació entre els territoris insulars per aprendre els uns dels altres i ser "doblement competitius", la presidenta ha assegurat que en el debat sobre la insularitat "és tan important el cicle de l'aigua com la gestió sanitària, l'energia o les qüestions relatives a la formació".

A la ponència de presentació ha participat també el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, qui ha reivindicat el projecte Smart Island que està impulsant la institució insular, que suposarà una inversió de 8,8 milions d'euros. Ensenyat també ha defensat la combinació de "la tecnologia, la història, la cultura i la tradició" a través del concepte d'illes intel·ligents.

El rector de la UIB, Llorenç Huguet; el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, i el secretari d'Estat per a la Unió Europea, Jorge Toledo, també han presentat el congrés, que entre avui i demà reunirà més de mil persones a Magaluf i que vol convertir-se en un referent mundial.

stats