Balears 17/08/2017

Calvià clausura sis locals de Punta Balena on s'exercia la prostitució de manera clandestina

L'Ajuntament n'ha ordenat el tancament definitiu després de desestimar les al·legacions presentades pels establiments afectats

Ara Balears
1 min
Un local de Punta Ballena

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha ordenat la clausura de sis establiments situats a Punta Balena que excedien els límits de la seva llicència d'activitat, ja que es dedicaven principalment a l'explotació de dones que exercien la prostitució sota l'empara de llicències de bar o cafè concert. Els noms comercials que es dedicaven a aquesta activitat clandestina són el bar Touch, el bar Kandi, l'Apple Pub, el Red Room, l'Opps Party i el Jaggers.

L'ordre de clausura es produeix després de desestimar les al·legacions presentades pels locals afectats, de manera que hauran de paralitzar i tancar els establiments. De manera paral·lela, l'Ajuntament ha iniciat un procés de rescissió de les respectives llicències municipals d'obertura i funcionament de bars i cafès concert que els foren atorgades en el seu moment.

L'Ajuntament de Calvià, explica en un comunicat, havia rebut queixes de diversos veïns de la zona i havia interposat denúncies per renous nocturns i captació de clients de prostitució a les zones comunes de l'edifici. Així mateix, la Policia Local inicià les investigacions i constatà que alguns d'aquests locals havien estat reformats i s'hi havien habilitat habitacions amb llits i infraestructures que evidenciaven la realització d'una activitat “que res tenia a veure amb el títol del local i més amb activitats possiblement destinades a l'explotació sexual de dones”. Els agents també entrevistaren diversos clients que varen declarar que pagaven per tenir sexe amb les dones prostituïdes.

stats