CATÀSTROFE MEDIAMBIENTAL
Balears 20/10/2017

La CAIB, indemnitzada per l’enfonsament del ‘Don Pedro’

Rebrà 204.147,60 euros per danys i perjudicis

Ara Balears
1 min
El Don Pedro es va enfonsar a prop del port d’Eivissa al juliol del 2007.

PamaEl Consell de Govern ratificà ahir l’acord de la Direcció de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma pel qual l’empresa asseguradora del vaixell Don Pedro abona a l’Administració autonòmica 204.147,60 euros en concepte d’indemnització de danys i perjudicis per l’enfonsament del vaixell a la costa d’Eivissa l’11 de juliol del 2007. Aquesta suma és el resultat de les proves pericials practicades durant el judici oral que es va fer a Eivissa, durant el qual la lletrada directora del procediment va constatar la possibilitat que es dictàs una sentència absolutòria penal, com ha succeït finalment, per la qual cosa l’Administració autonòmica no hauria tingut assegurat el cobrament de totes les partides que varen ser reclamades al moment oportú.

La indemnització acordada respon a les despeses pels serveis d’emergència prestats pel Govern de les Illes Balears, concretament per la Conselleria d’Interior i l’empresa pública Gestió d’Emergències de les Illes Balears (GEIBSAU), com a conseqüència de l’accident i l’enfonsament del vaixell Don Pedro, a fi d’evitar la contaminació derivada de la fuita de combustible.

La indemnització reclamada a l’inici per l’Advocacia de la Comunitat era de 425.156,99 euros. Una vegada acomplerts els tràmits pertinents i duites a terme, en les diferents sessions del judici oral, proves testificals i, en especial, les proves pericials, s’ha constatat que, de la suma inicialment reclamada, només es podia assegurar el cobrament de la suma finalment acordada. L’acord es formalitzà el passat 11 d’octubre i l’asseguradora abonà la indemnització a l’Administració dos dies després.

stats