Un cadàver de catxalot de sis tones és retirat del port de Pollença

A les vuit del mati, al port de Pollença, s'ha retirat el cadàver del catxalot, que va ser trobat el dilluns 15 de gener

Aquest dilluns Salvament Marítim va identificar el cos d'una balena a l'entrada de Cala Murta. L'Ajuntament de Pollença va decidir arrossegar-lo fins a la costa per evitar possibles accidents marítims. El lloc escollit va ser Cala Engossalba, per proximitat a l'indret de la troballa i perquè Cala Murta sol ser més visitada, a part d'haver-hi un habitatge.

El cetaci encallat en costes pollencins passà a ser competència de l'Ajuntament, des del qual es va muntar un dispositiu per desfer-se de l 'animal, de  vuit metres de llarg i unes sis tones de pes. Ahir, el cos de la balena va ser traslladat fins a Cala en Feliu, ja que es troba més propera al port de Pollença, i avui a primera hora havia de ser retirat.

Per retirar-lo, ha estat necessària l'ajuda de submarinistes per tal de col·locar una malla a l'animal amb l'objectiu que aquest no es desfés. Una vegada extret de la mar, el cadàver ha estat transportat, dins un contenidor impermeabilitzat, fins a un abocador adequat per tractar residus d'animals.

Segons explica Tomeu Cifre Bennàssar, regidor de Medi Ambient, aquest procés té un cost aproximat de 1.800 euros, que assumirà l'Ajuntament de Pollença.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF