Balears 15/12/2017

Busquets es presenta com a consellera i PSIB i Podem adverteixen que la decisió no està presa

La coordinadora de MÉS es reuneix aquest divendres amb la presidenta Armengol

Carmen Buades
1 min
Busquets, després de la junta de portaveus d'aquest divendres.

PalmaMÉS vol que Bel Busquets sigui la substituta de Biel Barceló. Aquest divendres la coordinadora de MÉS per Mallorca s'ha presentat davant els mitjans com el perfil que l'executiva d'ahir vespre va escollir per assumir la vicepresidència del Govern i la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme perquè "és el moment de les solucions" i la seva figura pot "refermar la implicació de MÉS" al Govern.

No obstant això, la presidenta del Govern, Francina Armengol, encara no ha donat el vistiplau al nomenament i, de fet, Busquets ha de reunir-se amb ella durant la jornada d'avui. Des del PSIB es demanava ahir que un perfil de tipus tècnic fos qui assumís la Conselleria per evitar "més ensurts" abans del 2019, però negar-se a Busquets podria obrir un greu enfrontament amb els seus socis de Govern.

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha rebaixat les declaracions de Busquets, qui, demanada per un possible pla B en cas que Armengol demani un altre perfil, ha assegurat que "hi ha un pla A". Alcover ha recordat que "a qui correspon el nomenament és a la presidenta" i ha considerat que "no s'ha de frisar" perquè "no passa res per estar un dia sense conseller de Turisme".

Ha insistit en la necessitat d'arribar a un "consens amb la presidenta" i de "cercar la millor persona" abans de prendre decisions, una idea que ha compartit la secretària general de Podem, Mae de la Concha, qui ha demanat una reunió entre els partits del Pacte abans de tancar cap acord: "Volem formar part de la solució i del debat", ha dit, després de recordar que "les crisis sovint suposen una oportunitat" i que "mai no s'han de tacar massa ràpid ni en fals".

stats