Publicitat
Publicitat

L’apunt

La lluita contra la botellada i la prostitució a la Platja de Palma seran els primers objectius amb l’entrada en vigor

‘Balconing’, infracció greu

L’ordenança s’aprovarà dia 12 de maig i entrarà immediatament en vigor, però Gijón advertí ahir que el primer lloc on es començarà a aplicar serà al juny a la Platja de Palma, amb l’objectiu de lluitar contra la botellada i la prostitució en aquesta zona coincidint amb l’inici de la temporada turística. Fer ‘balconing’ es considerarà infracció greu. A la resta de Palma, durant l’estiu es començarà a aplicar de manera només informativa.

Sense camiseta, prohibit

No es podrà transitar pel carrer sense anar vestit a la part superior del cos, tampoc al transport o instal·lacions públics, amb l’excepció de passejos marítims al costat de les platges. La infracció serà considerada lleu, mentre que el nudisme queda prohibit arreu. Amb especial atenció a la de Palma, a les platges no es podran dur tassons ni botelles de vidre, mentre que tampoc no se’n permetrà la venda a les seves proximitats.

Plans de reinserció social

A partir de les reunions mantingudes amb distintes entitats, el govern municipal s’ha compromès, en el termini de sis mesos, a presentar un calendari per elaborar plans de reinserció laboral per a col·lectius afectats per l’ordenança, com els de la prostitució, la venda ambulant o els ‘sense sostre’. Gijón va defensar ahir que l’ordenança no té afany recaptatori i que per això s’ha reduït la sanció mínima de 100 a 50 euros.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF