ESPECIAL DIJOUS BO
Balears 12/11/2016

Bona teca als cellers d’Inca

Són el lloc de trobada i menjua del dimecres i dijous bo i no s’aturen de servir menjar típic mallorquí

M. Mateu
1 min
Bona teca als cellers d’Inca.

Els cellers d’Inca són el lloc de trobada més habitual per a la menjua els dies de festa. La majoria eren cellers de vi del segle XVII i fou a mitjans dels anys quaranta quan començaren a servir menjar. Avui dia, cellers com per exemple Can Ripoll, de la família Gual, serveixen menjar tradicional mallorquí en un ambient històric envoltats de bótes de vi i sostres alts. Antonio Gutiérrez fa 35 anys que és el propietari del celler Sa Travessa, al centre d’Inca: “Si fa bon temps, tenim assegurat un molt bon jornal”, diu, “per al mateix Dijous Bo no acceptam reserva prèvia i servim a una mitjana de 300 o 350 persones”.

Els plats que més demanda tenen són “al matí, frit i tacons i, més tard, sopes mallorquines, llom amb col, espatlla de me i llom amb esclata-sangs, si és que enguany n’hi ha”, assenyala el propietari. Marga Tomàs fa 10 anys que és al capdavant del celler Can Marron: “L’experiència és un grau i ho tenim ben controlat; tenim un celler molt antic que funciona com a restaurant des de fa 50 anys. Ara servim menjars típics tradicionals que tenen mota sortida i els preparam amb previsió”.

stats