Balears 27/04/2017

Els Bombers de Palma critiquen que Seguretat Ciutadana només treballa per la Policia Local

Tornen a protestar al ple de Cort i demanen que sigui una altra regidoria la que s'encarregui de la seva gestió

Martí Gelabert
2 min
Protesta dels bombers de Palma aquest dijous al ple de Cort

PalmaUn episodi més de la confrontació entre els Bombers de Palma i Cort. L'escenari, de nou, el ple de l'Ajuntament. Això sí, menys tens que la darrera ocasió. Els treballadors reclamen, aquesta vegada, que l'àrea de Seguretat Ciutadana deixi d'encarregar-se de la seva gestió. En aquest sentit, han criticat fortament que se "silencien" les protestes del cos, ja que la regidoria està centrada a lluitar contra la corrupció a la Policia Local.

Reclamen que, si el problema és que la "càrrega" de feina per la policia és "tan gran", l'Ajuntament prengui la decisió de reubicar els Bombers a una altra àrea. Ho ha expressat el representant per CCOO, Juanan González, en declaracions als mitjans de comunicació.

Els bombers ja van reclamar a l'anterior ple que siguin el batle de Palma, José Hila, i el que serà el seu successor al juny, Toni Noguera, els que s'asseguin a la taula de negociació. Les reunions van arribar, però amb el descontentament dels bombers: "Si es diu als sindicats la línia que es traça i no es materialitza en la gestió, estam en les mateixes". Els bombers diuen que es troben com en "una parella de tres en la qual sentim que sobram".

La protesta se centra en la falta de negociació i atenció i en la gestió en equipaments, material de formació i infraestructures. La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha assegurat que el cos de bombers continuarà depenent de la seva regidoria i ha acusat els bombers de parlar "de coses que no són certes". En aquesta línia, ha apuntat que l'Ajuntament està al dia de pagaments i que tothom ha de "cedir" una mica per arribar a un punt intermedi.

Pastor ha reivindicat la feina que s'està realitzant per evitar reproduir "errors" del passat pel que fa a la corrupció de la Policia Local. Ha negat que la seva regidoria tingui deixadesa, però ha admès que la "prioritat màxima de l'equip de govern" és la lluita contra la corrupció.

stats