Balears 27/10/2016

Els cellers Son Mayol produeixen el vi més car de Mallorca

Aquest dijous s'inauguren 20 hectàrees de raïm cabernet sauvignon i merlot als peus de la serra de Tramuntana

Ara Balears
2 min
Les bodegues Son Mayol produeixen el vi més car de Mallorca

PalmaMallorca és terra de vi, de bon vi, com el dels cellers Son Mayol, que a prop de les faldes de la serra de Tramuntana s'inauguren aquest dijous.

Aquests cellers, concebuts per l'arquitecte Javier Campos, apliquen mètodes de cultiu que utilitzen tecnologia de darrera generació respectuosa amb el medi ambient i sense productes químics per obtenir brous de gran qualitat. Les varietats de raïm són cabernet sauvignon i merlot, i procedeixen exclusivament de les pròpies vinyes.

En l'actualitat, la finca disposa d'un total de 20 hectàrees: 10 estan sembrades, 7 estan previstes per al 2017 i 3 més per al 2018. Enguany comença la venda del vi de 2014 a través de distribuïdors especialitzats i del qual se n'han produït 7.000 botelles.

Però la joia de Son Mayol és el Gran Vin, que, elaborat amb un 60% de cabernet sauvignon i un 40% de merlot, presumeix de ser el vi més car de Mallorca per 75 euros la botella.

Les bodegues Son Mayol produeixen el vi més car de Mallorca
Enginyeria de panells solars

Son Mayol ha confiat en l'estudi valencià d'enginyeria 4plus. Crida l'atenció que, a excepció de la planta noble –que està totalment envidriada o folrada de pedra–, les altres dues plantes del celler se situen sota terra i des de la planta -2 es pot observar un mur de pedra mallorquina d'una altura de més de 15 metres.

D'aquesta manera, d'acord amb el principi de la gravetat, els raïms cauen en els cubs de fermentació i després en els barrils sense utilitzar bombes. Així, els processos de treball es realitzen de manera descendent, amb mètodes i màquines moderns.

"El celler genera 100.000 de KWH anuals a través dels panells solars, suficient per al celler, i aporten l'excedent a la xarxa. El fred i la calor es produeixen mitjançant bombes de calor, i es depura i reutilitza tota l'aigua de consum", explica la directora, Marie Barbé.

Aposta pels artistes mallorquins

En les etiquetes del Gran Vin Son Mayol es reprodueixen obres d'artistes mallorquins. L'artista escollit exposarà en el celler una selecció de la seva obra l'any de venda del vi corresponent.

Les bodegues Son Mayol produeixen el vi més car de Mallorca
Carn i oli ecològic

A la mateixa finca es produeixen carn de criança i oli ecològics.

stats