Balears 27/11/2017

El Black Friday es consolida a Menorca però sense incrementar la facturació dels comerços

ASCOME reitera el suport a una iniciativa que no acaba de seduir la totalitat del teixit comercial, que confia en la campanya de Nadal i Reis per millorar els nombres de l'any passat

Iván Martín
2 min
Les ofertes en material esportiu són de les més demandades pels clients.

MaóSatisfacció moderada en el teixit comercial de Menorca després d'un intens cap de setmana per la celebració del Black Friday. La sensació generalitzada és que aquesta iniciativa s'està consolidant a Menorca però sense aconseguir augmentar la facturació. El president de l'Associació de Comerciants a l'illa, Vicente Cajuso, és conscient que "en un àmbit comercial ampli i diversificat és complicat arribar a conclusions sobre l'impacte del Black Friday, ja que hi ha comerços que han incrementat vendes en comparació amb l'any passat, però en canvi també en trobam alguns als quals els ha anat pitjor".

De tota manera, el president dels comerciants menorquins reafirma el compromís de la patronal en el suport a aquestes iniciatives. En aquest sentit, Cajuso explica que, "malgrat ser conscients que el Black Friday perjudica un determinat sector del comerç perquè es redueix el marge de benefici, l'Associació continuarà donant suport a totes aquelles campanyes que tinguin com a finalitat fomentar el consum. Preferesc vendre amb menys marge que no fer-ho".

A més a més, el responsable de la patronal a Menorca deixa clar que "hi ha una part del teixit comercial que és reticent al Black Friday, però en un món global, on les ofertes es presenten de manera constant i agressiva, cal adaptar-se i ser competitiu en els preus". El comerç a l'illa confia en la campanya de Nadal i Reis. Intueixen unes xifres superiors a les de l'any passat perquè el comportament de la temporada turística ha estat positiu. El que no canvia és el principal obstacle: els gegants de les vendes per internet. Vicente Cajuso reconeix que "internet és la principal amenaça per als comerciants i hem de saber fer-hi front mitjançant ofertes i preus ajustats". Cal remarcar que la campanya de Nadal i Reis del 2016 va col·lapsar les empreses de missatgeria i de Correus a Menorca.

stats