POLÍTICA
Balears 27/03/2017

Company: "No hi ha vencedors ni vençuts, cal sumar, sumar i sumar"

"El pacte d'esquerres, més que arreglar problemes, en crea", ha dit el nou president del PP de les Illes Balears

Ara Balears
2 min
/ EFE

PalmaEl nou president del PP balear, Biel Company, s'ha proposat com a principal objectiu aconseguir la unitat del partit, "il·lusionar" militants i votants del PP, ha assegurat aquest dilluns, i ha afegit que després del congrés "no hi ha vencedors ni vençuts" i ha apostat per "sumar, sumar i sumar".

Company reclama lleialtat sense oferir integració a l’equip de BauzáCompany es planteja com a repte polític guanyar les pròximes eleccions autonòmiques del 2019 i que el PP torni a governar en les principals institucions de l'Arxipèlag, a la qual cosa dedicarà tots els seus esforços a partir d'avui mateix, perquè és "el que necessita aquesta comunitat autònoma".

"Aquest pacte d'esquerres, més que arreglar els problemes de la gent, es dedica la majoria de vegades a crear-ne on no n'hi ha", ha declarat als periodistes en la seva primera visita a la seu del PP de Palma com a líder dels conservadors. Hi ha estat acompanyat pel president sortint, Miquel Vidal, i el nou secretari general, Toni Fuster.

Quan li han preguntat directament si en aquesta etapa haurà de prescindir de José Ramón Bauzá, que ha perdut el congrés, Company ho ha deixat clar: "En el PP, no hi sobra ningú. Si hi ha 22.000 afiliats, cal posar-los tots a remar. Això ha de ser sumar, sumar i sumar". "Els únics que sobren són els que volen restar, i jo, ara per ara, no n'he vist cap", ha afirmat Company, qui també ha afegit que cal "saber guanyar i saber perdre".

Company ha convidat a tots a "participar" per "defensar les sigles del PP" i a "remar tots en la mateixa direcció", i ha reivindicat un "PP de seny, humil, molt treballador i a prop de les bases". A la pregunta de com erradicarà el 'joc brut' que hi ha hagut en la campanya per liderar el PP de les Balears, ha respost que el primer que farà serà "donar exemple". "No vull que torni a passar això i faré tot el que hagi de fer per eliminar les males pràctiques dins del PP i dins de la política", ha afirmat.

Sense esmentar-la expressament, el polític mallorquí s'ha referit a la filtració interessada durant la campanya d'una condemna judicial en contra seva l'any 2007 per haver agredit un menor en un altercat relacionat amb les seves filles.

Company ha recordat que en el PP, un partit amb una gran implantació a les Illes, hi ha diferents sensibilitats, per la qual cosa és necessari "equilibrar i acaronar" els diferents corrents. "En aquesta línia treballaré", ha assegurat. Així mateix, ha reconegut que li hauria agradat que hagués votat més gent en el congrés, però el treball des d'ara és "il·lusionar la gent: és una oportunitat".

Company ha confirmat aquest dilluns Margalida Prohens com a portaveu del PP en el Parlament i Llorenç Galmés com a portaveu del partit. Aquests càrrecs seran ratificats en el proper comitè executiu del partit, que es durà a terme pròximament.

El nou president treballarà els propers dies per tancar el seu nou equip de direcció del partit. De moment, Company no ha parlat amb el president estatal de la formació, Mariano Rajoy, però sí que ha rebut una telefonada de la secretària general, María Dolores de Cospedal.

stats