CULTURA
Balears 21/07/2016

Berlín té els 'Ferments' de Mallorca

Miquel Brunet presenta un documental que tracta de trobar la identitat musical de l'illa a través dels sentits

Ara Balears
1 min
Berlín té els 'Ferments' de Mallorca

PalmaAquest dimarts, 19 de juliol, es presentà a Berlín el documental de Miquel Brunet 'Ferments, el mapa sensitiu d’una Illa'.

'Ferments' és un homenatge al treball de Miles Davis 'Bitches Brew'. És la història de tres dies de reclusió introspectiva dins un estudi de gravació tot cercant una connexió entre les noves generacions de músics de jazz i els aspectes més ancestrals de l'illa. Sense partitures ni pautes establertes, només reaccionant a les percepcions sensorials, els músics, els ballarins, els cuiners i vinaters interactuen per cercar noves formes d'expressió. Tastar, ensumar, mirar i llavors crear. Així, 19 intèrprets, cuiners, celleters i dansaires tracten de trobar la identitat musical de Mallorca a través dels sentits.

El públic assistent a Berlín seguí, amb expectació i sorpresa durant dues hores, alguns fragments del documental, comentats pel director, Miquel Brunet, i Biel Oliver 'Majoral', qui tancà l’acte amb la interpretació d’algunes cançons. Al final es generà un interessat debat amb el públic sobre noves formes d’investigació de les identitats culturals.

Miquel Brunet: “M’estim més una simfonia de siulos que no una fanfàrria reial”

L’acte de presentació a Berlín s’ha duit a terme gràcies a la convidada del Departament de Romanística de la Freie Universitat de Berlín, de l’Institut Ramon Llull, i amb l’ajut per als desplaçaments de l’Institut d’Estudis Baleàrics. La coordinació ha estat a càrrec de la professora de català de l’esmentada universitat, Maria del Mar Vanrell.

stats