Balears 11/04/2016

Educació atorgarà 740 euros a cada beneficiari de la beca menjador

Els alumnes dels centres concertats es podran veure afavorits amb aquesta ajuda, que serà fixa, per primera vegada

Martí Gelabert
2 min
Un menjador escolar.

PalmaLes famílies que obtinguin la beca menjador per al curs 2016/17 es beneficiaran d'un total de 740 euros. Ho ha anunciat aquest dilluns el conseller d'Educació i Universitat, Martí March, que ha dit que és la primera vegada que s'hi inclouen els centres concertats. "No és una ajuda a l'escola concertada, sinó als estudiants, que també tenen dret a rebre-les", ha destacat el conseller.

Educació destinarà 1,5 milions d'euros en ajudes per pagar el menjador escolar. Aquest pressupost supera de 400.000 euros la d'aquest 2015/16. Com a novetat, subratlla que l'import atorgat és fix, ja que els cursos anteriors es concedia a partir d'uns percentatges en relació a la realitat socioeconòmica de les famílies. El director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, ha recordat que, aproximadament, el tall de renda familiar al qual es concedeixen els ajuts ronda els 36.000 euros.

La Conselleria es disposa a reprendre els nombres anteriors a la crisi econòmica i augmenta la subvenció en aquesta matèria. En concret, el curs 2012/13 el pressupost va arribar a ser, només, de 590.000 euros. El nombre de centres amb servei de menjador també s'ha vist incrementat. D'altra banda, l'evolució del nombre d'usuaris del servei de menjador representa una certa davallada respecte del curs 2008/09. Dels 11.431 alumnes s'ha baixat a uns 9.300 que se sondeja que faran ús d'aquest servei aquest curs.

Evolució dels beneficiaris de la beca menjador

Una altra de les novetats que ha presentat la Conselleria és l'avançament de la convocatòria per accedir a aquesta subvenció. En aquest sentit, el procés es farà abans que comenci el curs escolar. D'aquesta manera, les famílies podran conèixer a primers de setembre si són o no en la llista provisional de beneficiaris. A finals del mateix mes se'n donaran les llistes definitives.

De fet, Ribas ha anunciat que hi haurà dues convocatòries: la primera, entre el 9 i el 23 de maig per a aquells alumnes que prevegin continuar en el mateix centre escolar; la segona convocatòria, entre el 22 i el 27 de juny, per als alumnes de Primària, i del 24 de juny a l'1 de juliol, per als de Secundària, va adreçada a aquells que hagin de canviar de centre. Així, es donen també oportunitats a aquest segon grup.

Balears atorga un 30% més de beques menjadorAquest curs, 1.866 alumnes han rebut una beca menjador. Ribas ha anunciat que, "com a mínim", s'espera superar aquesta xifra. El pagament de la subvenció es farà d'una sola tirada aquest curs, mentre que per al proper –per motius de calendari de pressupostos– s'haurà de fer en dos trimestres. Ara bé, la Conselleria ha defensat que s'elimina el mètode de pagar en tres etapes.

Les beques menjador s'ofereixen segons dos vessants. D'una banda, la subvenció s'atorga per motius socioeconòmics. Per altre costat, també es donen una sèrie d'ajuts per a transport. Aquests darrers van destinats a alumnes que, per obligació, han de quedar a dinar al menjador escolar per motius de transport.

stats