Balears 07/07/2015

Bauzá deixa de ser diputat

L'encara president popular no participarà en el ple on serà votat senador

Ara Balears
2 min
El ple d'investidura d'Armengol, fou el darrer de Bauzá. / I. BUJ

PalmaBauzá ja no és diputat. L'encara president del Partit Popular va presentar ahir un escrit al Parlament on informa de la seva renúncia a l'escó perquè sigui comunicat a la Junta Electoral i que es lliuri l'acta de parlamentari al següent a la llista dels populars.

Després d'aquest tràmit, Bauzá deixa el Parlament, on va entrar el febrer de 2011, quan Jaume Font va dimitir de tots els càrrecs i va abandonar el PP. D'aquesta manera, el proper dijous ja no serà en el ple –si més no com a diputat–. Serà en aquesta propera sessió parlamentària quan es votaran els senadors en què, si no hi ha sorpreses, ell en sortirà escollit.

Bauzá no participarà en la votació i no podrà votar-se a ell mateix com a senador. Qui ho haurà de fer serà el seu substitut. Un pic corri la llista prendrà acta de diputat Rafel Nadal. L'oncle del tennista va entrar a la llista dels populars a Mallorca com a número 11 i quedà fora del Parlament, ja que el PP, per aquesta circumscripció, just en té 10. Si Nadal no acceptàs l'acta i desistís de ser diputat, la següent a qui seria oferida seria Mabel Cabrer, la portaveu dels populars la legislatura passada i exconsellera del Govern Matas.

Fora del Parlament i camí del Senat, Bauzá haurà d'anunciar en els propers dies la dimissió com a president del Partit Popular. Serà el moment en què la cúpula del partit acordi qui ha de ser el seu relleu de manera de provisional per dirigir el partit fins al congrés autonòmic previst per a principis de 2016 i en el qual es triarà la nova direcció del partit. Tot plegat, va ser l'acord al qual arribà Bauzá amb els crítics del partit després que es rebel·lassin i amenaçassin de no fer-lo senador si no dimitia de manera immediata.

stats