Balears 27/06/2013

El batle d'Esporles no dimitirà de moment tot i la imputació

Si després de declarar i de la resolució del recurs continua imputat, Miquel Ensenyat deixarà el càrrec al Consell

Q. Torres
1 min

PalmaEl batle d'Esporles i conseller insular de MÉS, Miquel Ensenyat, no dimitirà de moment, tot i haver estat cridat a declarar en el cas El Camí, en el qual s'investiga presumptes delictes de malversació de doblers públics, prevaricació i frau a l'administració que hauria dut a terme per l'associació PAS el Camí, que va cobrar subvencions de diverses administracions per fer rutes de senderisme.

El líder de MÉS, Biel Barceló, afirmà que s'esperarà que Ensenyat vagi a declarar com a imputat el proper mes i que es resolgui el recurs fet contra la seva imputació, si després de tot es mantingués la seva imputació, el conseller insular posaria el càrrec a disposició del partit i dimitiria com a membre del Consell de Mallorca. La seva dimissió com a batle ja no depèn de MÉS, sinó de l'assemblea que decideix sobre la candidatura municipal d'Esporles.

Barceló ha defensat Ensenyat i ha dit que està "absolutament tranquil" perquè els 4.000 euros que l'Ajuntament d'Esporles pagà a l'entitat investigada estan "totalment justificats", fins i tot amb més detall del que es requereix. Per tant, segons el líder de MÉS, la imputació del batle no ha d'anar a més.

La posició expressada ara contrasta amb l'actuació duita a terme en el cas de la diputada de MÉS i exconsellera insular de Cultura del Consell, Joana Lluïsa Mascaró, que dimití automàticament quan fou cridada a declarar com a imputada, a final del mes de març passat.

stats