12 batles avisen Bauzá que estan "incòmodes en aquest PP"

Demanaren al president que reculi i faci possible un acord sobre el TIL

Tot i la cordialitat, no va ser una reunió especialment amistosa la de dimarts entre dotze batles de municipis governats pel PP i José Ramón Bauzá. Els màxims responsables dels ajuntaments on governa la formació conservadora varen ser molt clars amb el president i li transmeteren la seva preocupació per com s'està enrocant la situació respecte del TIL i de la vaga de docents, que ja ha superat les dues setmanes.

Els batles li recordaren que en el congrés del Partit Popular ell representava l'alternativa a Carlos Delgado i que es va presentar al capdavant d'un projecte "municipalista". Precisament per això, li demanaren que tingui en compte l'opinió dels ajuntaments, on s'estan aprovant mocions contràries al TIL. A més, els màxims responsables municipals li explicaren que molts veïns de cada municipi, alguns dels quals simpatitzants i fins i tot militants, estan traslladant la seva indignació no només pel contingut del TIL, sinó també per la manera en què Bauzá el vol imposar, amb tota la comunitat educativa, els experts i els col·lectius més diversos en contra.

En la reunió, es digué literalment a Bauzá que els batles no volen partir del PP, però que en "aquest PP, ens sentim incòmodes". Per descomptat, es parlà també de la manifestació, la més multitudinària de la història a les Illes, on, segons alguns dels presents, "hi havia gent simpatitzant, però que no entén per què no es pot arribar a un acord amb el TIL".

Entre els assistents a l'encontre hi havia el batle de sa Pobla, el de Llubí, Maria de la Salut, Inca, Campos, Selva, Alaró i Pollença.

Segons ha pogut saber l'ARA Balears, alguns d'aquests batles havien rebut telefonades des del Consolat els dies en què hi havia mocions al seu respectiu ple. Alguns dels presents explicaren que la ciutadania està molt indignada amb aquesta manera de governar i demanaren a Bauzá que reflexioni.

D'altra banda, els 21 batles de Mallorca que no són del PP han forçat la convocatòria d'una assemblea de batles perquè la resta es posicioni sobre el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). La petició arriba després que 37 ajuntaments de l'illa, alguns dels quals són governats pel PP, hagin aprovat mocions en contra de la mesura que impulsa el Govern. L'objectiu és ara que els batles populars s'uneixin a la resta i s'evidenciï que la majoria estan en contra del decret que imposa aquest curs escolar l'ensenyament de l'anglès com a llengua vehicular i incrementa les hores lectives en aquesta llengua i en castellà en detriment de les de català.

El batle d'Algaida, Francesc Miralles (PSIB), i la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich (MÉS), presentaren ahir la sol·licitud al registre del Consell.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF