Balears 18/08/2013

El batle de Montuïri (PP), amb el llaç

Jaume Bauçà participa en un acte de l'OCB a favor del català

Gabriel Mayol
2 min
El popular Jaume Bauçà llegí una rondalla sota la presència d'un llaç a favor del català (prohibits pel PP a les escoles).

Montuïri.El batle de Montuïri, Jaume Bauçà Mayol, suscità divendres al vespre una sorpresa majúscula en participar en un acte a favor del català. Encara més: un acte presidit per un gran llaç a favor del català (tal com s'observa a la fotografia), que simbolitza la resistència popular a la rebaixa del pes de la llengua pròpia impulsada pel PP.

La presència de Bauçà a la trobada organitzada per l'Obra Cultural Balear fou paradoxal, tenint en compte que pertany al mateix partit que ha aprovat un decret per prohibir la penjada d'aquest tipus de llaços a les escoles.

En tot cas, Bauçà prengué part de la trobada literària, batejada com "6 hores de lectura per la llengua", que havia organitzat la delegació a Montuïri de l'OCB. I ho féu llegint una rondalla mallorquina. Així mateix, el regidor de Cultura, Rafel Miralles, igualment membre del PP, participà a la lectura.

Diversos veïns del municipi quedaren sorpresos en veure la intervenció del batle, ja que l'activitat de divendres es considerava clarament una reivindicació a favor del ple ús de la llengua catalana.

La lectura, finalment, durà entre les 20.00 i les 02.00 hores, i assolí una participació global de més d'una seixantena de lectors, a més a més totalment transversal pel que fa a l'edat: entre 5 i 89 anys.

La trobada literària estava emmarcada dins les festes de Sant Bartomeu. Alguns ciutadans hi havien col·laborat fent coques per sopar. Per part seva, l'editorial El Gall de Pollença va regalar un lot de llibres als lectors per donar suport a l'esdeveniment.

Tota la festa tingué lloc en la ferma presència d'un llaç a favor del català penjat d'una façana i del bust del músic montuïrer, el pare Antoni Martorell Miralles.

stats