Balears 14/09/2017

Abaqua retira del litoral balear mitja tona de deixalles al dia

A Mallorca i Menorca es va recollir la mateixa quantitat de residus que el juliol, mentre que a Eivissa i Formentera se’n va recollir més

Ara Balears
1 min
El mes d’agost es va recollir una tona més de residus que el mes de juliol essent els plàstics el material predominant

PalmaLes barques de neteja del litoral varen recollir 16.656 quilograms de residus el mes d’agost. Això vol dir que diàriament es va retirar una mitjana de 537,29 kg de fems de les costes de l’Arxipèlag, predominantment plàstics (43,1%), seguits de fustes (25,7%) i vegetació (19,8%), entre d’altres tipus, també d’orgànic.

Per illes, es varen recollir 8,8 tones de residus de la mar a Mallorca, 3,6 tones a Eivissa, 3,4 tones a Menorca i 725,4 kg a Formentera. A més, es varen atendre nou avisos, sis de l’112 i Salvament Marítim i tres d’institucions o particulars. A Mallorca i Menorca es va recollir pràcticament la mateixa quantitat de residus que el mes de juliol, però la quantitat recollida va augmentar una tona a Eivissa i devers 200 kg a Formentera.

Aquest servei, de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), únic a la Mediterrània, s’ha millorat enguany incorporant a les 26 barques de tipus virot una de semilitoral per a cada illa, que hi estaran durant tot l’any per poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets de brutor o a zones de difícil accés terrestre.

En total, Mallorca disposa de catorze barques, Menorca i Eivissa en tenen set cadascuna i Formentera, dues. D’aquestes, una fa feina amb gas GLP i càrrega de bateria de serveis amb energia solar.

stats