Balears 14/12/2016

Barceló: “Viviana de Sans no s’ha llegit l’esborrany” de la Llei de turisme

El vicepresident defensa que tot el que demana la vicepresidenta del Consell d’Eivissa "ja és a l’esborrany" i que la regulació de pisos turístics "s’ha pactat" amb el president del Consell

Armando Tur
1 min
Barceló davant Viviana de Sans a una reunió al Consell d'Eivissa

EivissaEl vicepresident del Govern balear i màxim titular de Turisme, Biel Barceló, ha respost aquest dimecres a la vicepresidenta del Consell d’Eivissa, Viviana de Sans, en la seva reclamació que Eivissa quedi fora de la regulació de pisos turístics. Ha estat al programa 'Al Dia', d’IB3 Ràdio, on Barceló ha lamentat que "Viviana de Sans no s’hagi llegit l’esborrany", ja que aquest ja incorpora aquesta petició. "El que demana ja està previst a la llei", ha explicat Barceló, i ha recordat que "són els consells i els ajuntaments els que poden dir si volen aquest tipus de lloguer o no".

Barceló, a més, ha dit que "no entra" en el fet de si "els socis de govern del Consell d’Eivissa s’han de posar d’acord", però que aquesta regulació s’ha treballat "conjuntament" amb el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres. A més ha recordat a De Sans que "ara ja està prohibit" i li ha demanat "que no oblidi" que la competència sancionadora la té el Consell. "De Sans vol que tot continuï com fins ara", ha sentenciat Barceló.

D’altra banda, el conseller de Turisme ha recollit la proposta de modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) per part del govern estatal, però ha dit que, mentre aquesta reforma no sigui una realitat, tal com demanen totes les comunitats autònomes turístiques, "el Govern no pot quedar-se de braços plegats”. A més, ha assegurat que aquesta llei proposa que tots els lloguers que siguin per dies o per setmanes es considerin turístics i que sigui el propietari qui hagi de demostrar que no ho són.

stats