Balears 16/11/2017

Podem: "Barceló danya la imatge del Govern; en demanam la dimissió"

La formació ha demanat una reunió amb el vicepresident per exigir-ne explicacions

Efe
2 min
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, al Parlament, dimarts passat.

PalmaEl portaveu de Podem al Parlament, Alberto Jarabo, ha criticat aquest dijous la política de nomenaments realitzada pel vicepresident i conseller de Turisme i ha afirmat que "Biel Barceló danya la imatge del Govern; en demanam la dimissió perquè la seva gestió està sota sospita".

Jarabo ha declarat que la política turística del número 1 de Turisme està en "dubte" i, "de manera especial", el nomenament d'alts càrrecs del seu departament després de la dimissió fa unes setmanes de Pere Muñoz pel cas Contractes i aquest dijous de Pilar Carbonell pel cas Cursach. Podem ha sol·licitat una reunió amb el vicepresident per exigir-ne explicacions i es manté en la posició que ha d'abandonar l'Executiu autonòmic.

En aquest context, Jarabo ha recordat que també han demanat al Govern la contractació d'una auditoria externa per examinar la gestió financera de la Conselleria d'Innovació, Investigació i Turisme. Jarabo ha assenyalat que una qüestió són les responsabilitats judicials i una altra, les polítiques, que són a les quals fa referència la formació morada per plantejar obertament la dimissió del número dos del Govern.

"Es tracta d'una suma de factors que condueixen que Barceló ha de fer un pensament", ha mantingut Jarabo, que s'ha referit a la "gravetat" dels dos casos judicials oberts, però sobretot per la contractació per part de conselleries de MÉS de l'empresa de l'excap de campanya del partit, Jaume Garau.

Sobre la dimissió aquest dijous de la directora general de Turisme, Jarabo ha agraït que s'hagi produït "ràpidament" i ha afirmat que el seu comportament "no és acceptable políticament", tot i que la Justícia haurà de pronunciar-s'hi.

stats