Balears 22/01/2018

Les Balears, el segon territori on creix més la xifra de negoci del sector de serveis

L'augment a les Illes va ser d'un 9,4%, mentre que en el conjunt de l'Estat fou d'un 7,7%

Lluis Felipe Lorenzo
1 min
El sector serveis és on s'han registrat més hores extra a les Illes

PalmaLa xifra de negocis del sector dels serveis de mercat va registrar el novembre a les Balears un increment interanual d'un 9,4%, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), una xifra que fa que l'arxipèlag sigui el segon territori on més va augmentar la xifra de negoci del sector de serveis. Així, els augments més grans es varen registrar a Madrid (9,7%), les Balears i Cantàbria (8,7%). En canvi, les comunitats en què els augments varen ser més petits varen ser Castella i Lleó (4,2%), Extremadura (5,6%) i Aragó (5,7%).

En el conjunt de l'Estat, la xifra de negocis del sector dels serveis de mercat va registrar el novembre un increment interanual d'un 7,7% en la sèrie original, gairebé dos punts per sobre de la taxa registrada a l'octubre, i va encadenar així 51 mesos consecutius a l'alça.

Segons els indicadors d'activitat del sector serveis (IASS), publicats aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en eliminar els efectes estacionals i de calendari, la facturació del sector de serveis al novembre es va accelerar un 7,3% respecte del mateix mes del 2016, 2,1 punts més que el mes d'octubre.

L'ocupació en els serveis, va augmentar un 2,5% al novembre respecte del mateix mes de l'any anterior, dues desenes per sota de la taxa registrada a l'octubre.

En la comparació mensual i desestacionalitzada, la xifra de negocis va créixer un 2,1% el novembre, després d'haver caigut a l'octubre un 0,8%.

Per sectors, en taxa interanual i sense corregir, tant el comerç (8%) com altres serveis (7%) van augmentar la seva facturació el novembre.

Dins el comerç, l'augment més gran va ser en la venda i reparació de vehicles i motocicletes, un 12,8%, seguida del comerç a l'engròs, un 8,7%, i el comerç al detall, un 4,8%.

stats