MENORS
Balears 22/02/2017

Les Balears ja tenen el primer pis per a joves amb mesures judicials de convivència

Aquest habitatge disposa de vuit places i descongestionarà Es Fusteret i Es Mussol

Montse Terrasa
2 min
Hilario Llabrés, Fina Santiago, Marta Carrió i Maria Antònia Garcias.

PalmaLes Balears ja disposen d'un pis per a joves amb mesures judicials de convivència. És el primer habitatge d'aquest tipus que s'obre a la Comunitat i les vuit places es començaran a ocupar a partir de la propera setmana.

En aquest pis, els menors infractors podran complir aquesta mesura de medi obert en grup educatiu que els han imposat els jutges, segons ha informat la Conselleria de Serveis Socials.

Una de les habitacions del pis.

Fins a la posada en marxa d'aquest pis, els joves amb mesures judicials no privatives de llibertat compleixen la mesura en els centres socioeducatius d'internament Es Mussol i Es Fusteret.

Aquesta situació "dificultava la tasca educativa amb els menors i distorsionava el funcionament dels centres", indica Serveis Socials en un comunicat.

Pressupost i col·laboració d'entitats

Aquesta Conselleria destinarà 389.000 euros anuals a la posada en marxa, gestió i manteniment d'aquest pis, cedit per l'Ibavi i que ha rebut la col·laboració de l'Obra Social la Caixa, que ha aportat 8.000 euros destinats a mobiliari interior.

L'habitatge està situat a Palma, té cinc habitacions, un despatx, dues sales, dos banys i una cuina. Amb la seva posada en marxa es crearan nous recursos especialitzats per al col·lectiu de joves amb mesures judicials i, d'altra banda, es reduirà la pressió sobre els centres socioeducatius.

Per atendre els joves, s'ha contractat un equip de set professionals format per educadors, auxiliars tècnics educatius i un coordinador, que és el responsable de l'execució de la mesura judicial de convivència.

Està previst que els vuit menors vagin a viure al pis a principis de març.

Aquest dimecres dematí, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; la directora general de Menors, Marta Carrió; la gerent de l'Ibavi, Maria Antònia Garcias, i el director del Centre d'Institucions de CaixaBank, Hilario Llabrés, han fet una visita privada al pis.

stats