Balears 31/10/2017

Les Balears presenten el major superàvit de l'Estat

La xifra se situa en l'1,01% del PIB, que suposa un total de 300 milions d'euros

Ara Balears
2 min
La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, aquest dimarts en el Parlament.

PalmaLa consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha assegurat que el superàvit de l'1,01% registrat per les Balears fins a l'agost, amb 300 milions d'euros, reflecteix "la senda de control i d'estabilització" del deute públic per part del Govern.

Cladera ha destacat que la xifra suposa que Balears presenta el major superàvit comptable de les comunitats a l'agost, per sobre de l'1% del PIB i amb 300 milions d'euros d'ingressos per sobre de les despeses en els vuit primers mesos de l'any, ha informat la Conselleria en un comunicat sobre les dades publicades aquest dimarts per la Intervenció General de l'Estat (IGAE).

Balears encapçala el grup de cinc comunitats que han augmentat el seu saldo positiu amb relació al mes d'agost de 2016 (Balears, Canàries, Galícia, la Rioja i País Basc), d'entre un total d'onze comunitats amb superàvit. Sis comunitats més van tancar amb dèficit el mes d'agost passat.

Cladera ha insistit que la dada confirma la "senda d'equilibri pressupostari i d'estabilització del deute públic" iniciat pel Govern, amb una previsió de compliment per segon any consecutiu de l'objectiu de dèficit anual, fixat en el 0,6% del PIB per al 2017.

La consellera ha reiterat que el Govern treballa per acabar l'any "per sota del límit màxim de dèficit que imposa el Ministeri d'Hisenda, així com ho estima un òrgan de referència com l'AIReF", i com ja es va aconseguir l'any passat. "Treballem també per mantenir un control del deute públic en no acumular un dèficit excessiu que l'incrementi", ha indicat.

"Aquesta és la base del funcionament financer de la Comunitat Autònoma que hem aplicat des del primer dia i que ha permès el control del deute", ha defensat la consellera.

Les darreres dades del Banc d'Espanya, referides al segon trimestre de 2017, indiquen que el deute suposa el 30,7% del PIB, la qual cosa confirma que es manté estable respecte del 30,9% del mateix període de 2015.

stats