Balears 03/05/2017

Les Balears lideren el creixement econòmic durant el primer trimestre de l'any

L'AIReF situa les Illes més d'un punt per sobre de la mitjana estatal

Ara Balears
1 min
El creixement del consum i el sector serveis han estat clau per al creixement del PIB balear

PalmaLes Balears varen créixer, durant el primer trimestre de l'any, un 4,2% més que en el mateix període del 2016, segons l'estimació publicada aquest dimecres per l'AIRef, l'autoritat independent de responsabilitat fiscal. Són, així, la comunitat que més creix amb diferència, sis dècimes per sobre del segon territori més dinàmic, Madrid, i 1,2 punts per sobre de la mitjana estatal.

Si les dades es comparen trimestralment, el PIB de les Illes va créixer entre el gener i el març un 1,2% més que durant el darrer trimestre de l'any passat. Aquest dinamisme és també líder, ja que la mitjana estatal se situa en el 0,8%.

Les Canàries i Madrid són les altres dues comunitats més dinàmiques de tot l'Estat, amb creixements interanuals del 3,7% i el 3,6% respectivament. Extremadura i Astúries, en canvi, són les que varen experimentar crescudes menys intenses, però, tot i així, superen el 2% del PIB.

Segons les previsions del Govern, durant el 2017 les Balears continuaran creixent a un ritme superior a les xifres precrisi: un 3,7%, mentre que l'any passat es va tancar amb un dinamisme del 4,1% del PIB (mentre que la mitjana estatal va ser del 3,2%).

stats