Balears 27/05/2016

Balears inicia la transició cap a les energies renovables

El Govern destinarà 5 milions d'euros en ajudes per a l'eficiència i la mobilitat elèctrica i energies renovables

Martí Gelabert
2 min
El conseller de Territori, Energia i Medi Ambient, Marc Pons, ha anunciat aquest divendres les mesures

PalmaEl Govern incorporarà vehicles elèctrics a partir d'ara per treballar en l'ús d'energies renovables, eficiència energètica i mobilitat elèctrica. Aquesta és una de les decisions que s'adoptaran després d'aprovar aquest divendres en el consell de Govern un paquet de mesures per protegir el medi ambient.

En total, el conseller de Territori, Energia i Medi Ambient, Marc Pons, ha anunciat que es destinaran 5 milions d'euros en aquestes mesures. Una d'elles és la rehabilitació d'edificis per optimitzar l'eficiència energètica. S'hi destinaran 1,4 milions d'euros per a la incorporació d'energies renovables als edificis, la millora de l'envolupant tèrmic de l'edifici i de les instal·lacions tèrmiques. En aquest sentit, en els dos primers casos hi haurà una subvenció del 50% i del 30% en el tercer. En tots casos, el límit és de 10.000 euros per habitatge. Pons ha destacat, també, que prioritzaran les llars que els serveis socials o les ONG hagin qualificat com a llars vulnerables.

Més instal·lacions fotovoltaiques

D'altra banda, també s'ajudarà a les empreses per a instal·lacions fotovoltaiques amb 200.000 euros. De la mateixa manera, també s'incentivarà els particulars a fer ús d'aquestes instal·lacions amb ajudes de 250.000 euros i a les administracions públiques, on la suma s'incrementa als 500.000 euros. En matèria de mobilitat, es coordinarà amb els ajuntaments una actuació per instal·lar punts de càrrega per vehicles elèctrics. A partir de la setmana vinent, de fet, estarà operatiu un sistema únic de punts de recàrrega.

El Govern pretén liderar la transició cap a la mobilitat elèctrica. Tota l'energia que compri serà renovable i totes les mesures que adopti apostaran per aquest sentit. Durant la roda de premsa també s'ha recordat el compromís del Govern en aprovar la convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació edificatòria. S'hi destinen 1,7 milions d'euros, 570.000 dels quals es destinen a la millora d'eficiència energètica.

stats