SOCIETAT
Balears 19/12/2016

Balears encapçala les dades de violència masclista, segons el CGPJ

Les Illes registraren 1.669 denúncies per aquest motiu entre juliol i setembre

Efe
2 min
Concentració contra la violència masclista per la mort de Xue S. M.

PalmaBalears encapçala les dades de violència masclista, amb 29,65 víctimes per cada 10.000 dones, segons les dades del tercer trimestre del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Entre juliol i setembre es van presentar a les Illes 1.669 denúncies per violència masclista. A més, es van adoptar un 80% de les mesures de protecció sol·licitades.

La mitjana de víctimes de violència masclista per cada 10.000 dones, al territori estatal, s'ha col·locat en el 15,23. Per damunt apareixen dues comunitats destacades: Balears, la mitjana de la qual és de gairebé 30 dones víctimes per cada 10.000, i Canàries, amb una mica més de 23.

La Rioja, Castella i Lleó i Galícia són les que mostren les mitjanes més baixes, del 7,01 de la primera al 9,19 de la tercera.

Ordres de protecció

4.345 ordres de protecció es van adoptar a Espanya durant el tercer trimestre d'enguany, gairebé un 60% del total de les incoades, però en tres comunitats les denegades van superar les que es van establir a favor de la víctima: Catalunya, Euskadi i Madrid.

Les ordres de protecció són les que dicten els jutges quan aprecien "indicis fundats" que la víctima de violència de gènere sofreix algun "delicte o falta" contra la seva vida o integritat, ja iniciat el procés judicial.

Els percentatges en les altres comunitats autònomes, que no tenen en compte les peticions inadmeses, indiquen que els jutges van fixar més ordres de protecció que les que van denegar, especialment a Aragó i a Balears, on els percentatges de les adoptades van aconseguir el 82% i el 80%, respectivament.

Sí superen les concessions d'alguna mesura de protecció a les denegacions a totes les autonomies, i els percentatges resulten més alts a Galícia, que supera el 100%, per davant de Castella i Lleó, amb un 95%, i de Castella-la Manxa, amb un 94%.

stats