Balears 24/07/2017

Les Balears han rebut més de 400 demandes per clàusules hipotecàries abusives des de l'1 de juny

El jutjat exclusiu de clàusules sòl a Mallorca realitza aquest dimarts la seva primera audiència prèvia

Ara Balears
1 min
Per als bancs s’està obrint un nou focus de problemes després de la sentència europea que va declarar il·legals les clàusules terra.

PalmaMés de 400 demandes relatives a clàusules hipotecàries abusives. Aquesta és la xifra que han rebut des de l'1 de juny d'enguany els quatre jutjats exclusius de clàusules sòl de les nostres Illes. Els òrgans judicials competents per tractar aquests litigis són el Jutjat de Primera Instància número 17 de Palma, el número 2 d'Eivissa, el número 3 de Maó i el número 1 de Ciutadella.

El jutjat exclusiu de Mallorca realitzarà aquest dimarts la seva primera audiència prèvia. En les audiències prèvies es fixa l'objecte del litigi, les parts proposen una prova i el jutge admet les que considera oportunes per resoldre el plet plantejat. Si les parts proposen només una prova documental, l'assumpte quedarà immediatament vist per a sentència. El proper dijous, el mateix jutjat de Palma té previst dur a terme dues audiències més.

Cal recordar que el passat 1 de juny es va posar en marxa un pla d'urgència, aprovat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), davant l'allau de litigis sobre clàusules hipotecàries abusives, a conseqüència d'una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) del 21 de desembre del 2016.

stats