Balears 08/11/2016

Les Balears col·laboraran en la celebració de l'Any internacional del turisme sostenible

Terraferida denuncia que tenir "prop de 500.000 places turístiques" no és sinònim d'aquest model

Ara Balears
1 min
El vicepresident del Govern, Biel Barceló, reunit amb el secretari general de l'organització mundial de turisme, Taleb Rifai

PalmaLes Illes Balears col·laboraran en la celebració del 2017 com a Any internacional del turisme sostenible. Així ho ha acordat el vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, amb el secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, a la World Travel Market (WTM) de Londres.

Aquest any, declarat per les Nacions Unides, pretén sensibilitzar sobre la importància del turisme sostenible en el desenvolupament i impulsar l'ús eficient dels recursos i la protecció ambiental, recull Efe. Barceló ha explicat a Rifai les accions realitzades pel Govern balear per reorientar el model turístic cap a la qualitat i la sostenibilitat. Un exemple ha estat la implementació de l'ecotaxa.

Per part seva, el col·lectiu Terraferida ha criticat l'actitud de l'Executiu en una piulada. En aquest sentit, han denunciat que tenir "prop de 500.000 places turístiques" no és sinònim de turisme sostenible.

També s'ha informat sobre la rehabilitació d'edificis històrics i jaciments arqueològics, a més de l'interès del Govern per impulsar projectes d'investigació científica. Per altre costat, han intercanviat l'aplicació de mesures de turisme sostenible i les dificultats que es comparteixen amb altres destinacions.

Per part seva, el gerent de l'Agència de Turisme de les Balears (ATB), Pere Muñoz, ha presentat a la premsa britànica la final de l'esdeveniment de referència en ciclisme en pista, la Six Days Series, que Palma acollirà el proper març.

stats