Balears 16/04/2017

Els autobusos interurbans d'Eivissa registren un increment d'un 12,5% d'usuaris des del 2014

La conselleria de Territori i Mobilitat relaciona l'augment amb el del nombre de visitants i creu que "no cobreix la demanda dels residents"

Ara Balears
2 min
El port d'Eivissa. / ARA BALEARS

PalmaLes rutes regulars d'autobusos interurbans d'Eivissa van ser utilitzades l'any passat per 5,19 milions de viatgers, xifra que suposa uns 400.000 passatgers més que el 2015, segons les dades fetes públiques aquest dissabte pel Consell insular. Amb relació a les xifres registrades l'any 2014, el transport públic interurbà d'Eivissa ha tingut un creixement de passatgers de gairebé el 12,5%.

Aquesta "tendència a l'increment", per la consellera de Territori i Mobilitat del Consell d'Eivissa, Pepa Marí, "molt probablement està relacionada amb l'augment de turistes". Tanmateix, la consellera assenyala la percepció generalitzada que actualment el transport públic no cobreix la demanda que tenim els residents". Marí va incidir, així mateix, en la necessitat d'una "millora", en la qual "estam treballant actualment".

La Pitiüsa acaba d'incorporar un nou Sistema d'Integració Tarifària, que també és utilitzat pel Consorci de Transports de Mallorca (CTM) i Menorca i que, com que fonamenta en un procediment automàtic, permetrà, segons Marí, "obtenir una informació més exhaustiva i qualitativa sobre les necessitats dels passatgers". Tanmateix, també farà possible "definir les noves línies amb vista a les noves concessions del 2019", apunta la consellera.

Illa connectada

Cal tenir en compte que, segons les dades del Consell, els serveis públics d'autobús entre la capital eivissenca i Sant Antoni van ser els més utilitzats, amb 1,04 milions d'usuaris, seguits per la connexió entre el centre de Vila i l'aeroport, amb gairebé 655.000 passatgers. Per darrere d'aquestes dues línies es van situar la de la capital a Santa Eulària, amb 652.000 usuaris, i la de Platja d'en Bossa, amb 569.000.

Des del Consell Insular advoquen per la connexió de les platges per tal "d'intentar que a llocs emblemàtics de l'illa es redueixi l'afluència del transport privat", com també pel reforç de les línies que connecten els nuclis urbans amb l'aeroport.

stats