Balears 07/03/2017

Aurora Picornell enceta el ventall d'actes del Dia internacional de les dones

Aquest dimarts, a les 19 hores, s'inaugura l'exposició 'Aurora Picornell (1912-1937). Història i memòria' a l'Arxiu del Regne de Mallorca

Ara Balears
3 min
"Amb quines bales matareu les idees?"

Palma"I les idees, amb quines bales matareu les idees?". Aquest dimarts, a les 19 hores, s'inaugura l'exposició 'Aurora Picornell (1912-1937). Història i memòria' a l'Arxiu del Regne de Mallorca. Aquesta activitat ret homenatge al paper de la dona sobrevolant les formes, la intensitat i la crueltat que va adquirir la repressió sobre elles a les Balears durant la Guerra Civil.

La mostra és organitzada conjuntament per la Conselleria de Presidència i l’IBDona amb motiu del Dia internacional de les dones.

Demà dia 8 de març, la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, en el marc de l’exposició sobre Aurora Picornell, proposa la jornada 'Volem pa i també roses', que es farà també a l’Arxiu del Regne de Mallorca entre les 16.30 i les 20 hores. La inscripció a aquesta activitat es tramita des de la pàgina web de la Direcció General de Treball, Economia Social i Salut Laboral.

Per al mateix dia, el moviment feminista de Mallorca convoca la manifestació del 8 de març, que començarà a les 19.30 hores a la cruïlla entre el carrer de Sant Miquel i la plaça de la Porta Pintada i arribarà fins a la plaça de la Reina.

Divendres, dia 10 de març, entre les 8.30 i les 18.30 hores, l’hospital Son Llàtzer acollirà la III Jornada de Salut i Gènere de les Illes Balears, organitzada conjuntament per la Conselleria de Salut i l’IBDona. Les inscripcions per participar en aquesta activitat es tramiten a la pàgina web http://salutigenere.caib.es.

Durant el mateix divendres dia 10, entre les 11 i les 13.00 hores, a la sala de conferències de Mercapalma hi haurà una taula rodona amb el títol 'La dona pagesa', amb la participació de dones pageses que explicaran les seves diferents experiències i com hi ha influït el fet de ser dones. Al capvespre del mateix dia es farà una xerrada organitzada per la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme amb el títol 'Dones i tecnologia: una ambiciosa minoria absoluta'. L’acte tindrà lloc a la Cambra de Comerç i començarà a les 18 hores.

Divendres 10 i dissabte 11, a les 19 hores, a les 19.50 hores, a les 20.40 hores i a les 21.30 hores, es faran visites teatralitzades al Consolat de Mar i a la Llonja. Es tracta d’una activitat organitzada per Presidència del Govern. Per assistir-hi cal reservar plaça prèviament a l’adreça electrònica consolat.caib.es.

Diumenge, dia 12, a les 12.00 hores, al Consolat de Mar, s’oferirà un concert amb el títol 'Músiques: sons, ritmes i dones'. És un acte organitzat conjuntament pel Consolat, la Conselleria de Presidència i l’IBDona.

Dimarts 21 de març, de les 18.30 h a les 19.30 h, el Centre de Cultura Sa Nostra acollirà una xerrada d’Awatef Ketiti amb el títol 'La dona a les primaveres àrabs'. Es tracta d’un acte organitzat per la Direcció General de Cooperació de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació en el marc del cicle Altres veus, altres realitats.

Així mateix, s’han organitzat una sèrie d’actes promocionals per difondre el Pacte social contra les violències masclistes, promogut per l’IBDona. S’ha publicat 'La princesa que feia llaüts', un conte per a la igualtat adreçat a escoles i biblioteques públiques amb material per treballar la igualtat; també es penjarà al WEIB.

A més a més, l’11 de març s'aprofitarà el partit de Lliga entre el Reial Mallorca i el Lugo, a les 16 hores, per promocionar el pacte social amb diferents actes i la col·laboració del club. També hi haurà actes a sa Pobla (el 9 de març), a la UIB (el 13 de març), a Son Sardina (el 18 de març) i a Calvià (el 25 de març).

stats