Balears 13/06/2017

Augmenten un 7% i un 2% les obres i habitatges visats a les Balears

L'activitat en l'inici de l'exercici 2017 ha estat sostinguda pels projectes relacionats amb l'edificació urbanística i l'habitatge unifamiliar

Ara Balears / Efe
2 min
L'edificació turística continua en màxims històrics, encara que amb comportament dispar per Illes

PalmaLes obres i habitatges visats en el primer quadrimestre de l'any han augmentat un 7% i un 2%, respectivament, a les Illes Balears, mentre que el pressupost visat ha crescut un 21%, en comparació amb el mateix període de l'any passat, ha informat aquest dimarts el Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

Segons aquestes dades, de gener a abril el nombre d'obres visades va ser de 1.355 i 601 en el cas dels habitatges, mentre que el pressupost va ascendir a 301 milions d'euros davant dels 248 milions dels quatre primers mesos de 2016.

Per illes, a Menorca varen créixer un 14% les obres visades i varen baixar un 30% els habitatges, mentre que el pressupost va créixer un 88%, fins als 31 milions, enfront dels 16 dels primers mesos de l'any anterior.

A Eivissa i Formentera va pujar un 10% el nombre d'obres visades, mentre que va caure un 16% el nombre d'habitatges i un 8% el pressupost, que va ser de 62 milions, per sota dels 67 del primer quadrimestre de 2016.

A Mallorca, les obres varen augmentar un 5%, un 12% els habitatges i un 27% el pressupost, que va assolir els 208 milions d'euros, contra els 164 de l'any precedent.

D'acord amb les dades de visats, sense tenir en compte els expedients de legalització, l'activitat en l'inici de l'exercici 2017 ha estat sostinguda pels projectes relacionats amb l'edificació urbanística i l'habitatge unifamiliar.

El COAIB considera que "s'ha d'esperar el pas dels mesos per observar si es consoliden o no els canvis de tendència que afavoreix l'inici de 2017". Afegeix que "és necessari impulsar mesures que facilitin un creixement equilibrat en tots els usos d'edificació, mesures de rehabilitació, regeneració i renovació urbanes i, en tercer lloc, mesures que facilitin la reactivació de l'habitatge plurifamiliar".

Encara que s'ha produït una evolució positiva de l'edificació, les xifres encara estan lluny dels nivells previs a la crisi. L'edificació turística continua en els seus màxims històrics, encara que amb un comportament dispar per illes.

stats