Balears 21/06/2017

Augmenta un 6,5% el volum de negoci del sector serveis a les Balears

Respecte del treball, totes les comunitats han incrementat les seves taxes interanuals d'ocupació i les Illes i Múrcia han registrat els majors augments

Ara Balears
1 min
La xifra de negocis del sector dels serveis augmenta a les Illes

PalmaLa xifra de negocis del sector dels serveis a Balears va registrar un increment del 6,5% a l'abril en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt de l'Estat, l'activitat del sector serveis va créixer en termes interanuals un 3,6%, xifra que suposa una moderació del creixement de 6,1 punts respecte del març, amb la qual cosa ja acumula 44 mesos consecutius a l'alça.

Segons els indicadors d'activitat del sector serveis (IASS), l'ocupació va augmentar un 2,7% a l'abril respecte de l'any passat, una pujada que es va accelerar tres desenes enfront de la de març.

Si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, la facturació del sector serveis va pujar un 8% interanual, taxa 1,2 punts superior a la de març, de manera que marca el major increment dels darrers deu anys.

Dins del comerç, la major alça en la facturació la va registrar el comerç majorista i d'intermediaris (5%), seguit del minorista (1,7%), mentre que la venda i reparació de vehicles va comptabilitzar un descens d'un 1,9%.

Quant als altres serveis, el major increment el va experimentar l'hostaleria (12,4%), seguida de les activitats administratives i serveis auxiliars (6,8%), les activitats professionals, científiques i tècniques (5,1%) i el transport i emmagatzematge (1,7%), mentre que va disminuir la informació i comunicacions (0,4 %).

El sector de l'hostalaria ha patit el major increment amb un 12,4 %

Respecte del treball, totes les comunitats han incrementat les seves taxes interanuals d'ocupació i les Illes i Múrcia han registrat els majors augments.

stats