Balears 27/07/2013

Sense aturall contra les flames

Els propietaris de finques i d'animals van a l'Ajuntament a informar-se

Josep Coll
1 min

AndratxDesprés d'una nit infernal, la lluita contra el foc continua. De bon matí s'han començat a sentir novament els mitjans aeris antiincendis que han reprès les tasques d'extinció del foc.

La nit ha estat horrorosa a s'Arracó, on avui dematí les flames continuaven amenaçant algunes cases situades als afores de la localitat. Durant la nit els mitjans aeris no han pogut actuar i els terrestres s'han hagut de retirar de molts punts a causa de la perillositat extrema del foc.

Gran desplegament a Sant Elm

Les flames tomben muntanya cap a Sant Elm i la fumarada es pot veure des de qualsevol punt del poble. Mentrestant, els helicòpters carreguen aigua davant la Dragonera. Els carrers del nucli estan plens de camions de bombers, autobusos plens de soldats i vehicles militars.

Els propietaris de finques i d'animals van a l'Ajuntament a informar-se

A l'Ajuntament hi ha el dispositiu de control i d'informació de l'incendi. Avui dematí han estat molts els propietaris que hi han anat per saber notícies de les seves finques o dels seus animals, ja que la carretera d'Estellencs està tallada i no hi poden passar. Segons han informat, els efectius estan treballant per salvar el màxim nombre d'ovelles, cans, cavalls, someres, etcètera, que hagin pogut quedar atrapats a l'incendi. Els propietaris reben les notícies amb molta preocupació i molts esperen poder passar ja avui horabaixa a donar aigua als animals. Cal recordar que són molts els que tenen ovelles, i també bísties, que hauran quedat sense aigua, i cada hora que passa és important.

Pel que fa als danys materials, la major part de les cases s'han salvat, però es tem que hi pugui haver tractors i altra maquinària agrícola calcinats.

stats