Balears 05/07/2017

Els centres de salut de Mallorca disposaran de 34 professionals més durant l'estiu

S’han contractat deu efectius de medicina de família, tretze d’infermeria comunitària i onze d’admissió

Ara Balears
3 min
El pla pretén oferir més cobertura als centres de salut i a les unitats bàsiques de salut que reben més pressió assistencial durant l’estiu

PalmaLa gerència d’Atenció Primària ha iniciat un pla per reforçar tant els centres de salut com les unitats bàsiques de sanitat que durant els mesos de juliol, agost i setembre pateixen més pressió assistencial a conseqüència de l’augment de la població, que inclou no només turistes, sinó també persones desplaçades.

Els 34 professionals contractats es distribuiran en deu centres de salut i tres unitats bàsiques d'assistència sanitària per ajustar les plantilles a la demanda assistencial. Concretament, els centres es reforçaran amb deu efectius de medicina de família, tretze d’infermeria comunitària i onze d’admissió.

Pel que fa al dispositiu de reforços que es va desplegar l’estiu passat, destaca una cobertura més àmplia d’alguns centres, com el CS Xaloc (Campos), el CS Portocristo, el CS Capdepera, el CS Ponent (Andratx), el CS Trencadors (l’Arenal de Llucmajor) i la UBS Sa Calobra. Per centres, els reforços del 2017 es distribuiran així:

  • CS Xaloc (Campos): un metge i un infermer des de mitjan juny fins a mitjan setembre. També es reforça el punt d’atenció continuada (PAC) amb un infermer (juny-setembre) i un treballador per a admissió (juliol-agost).
  • CS Santanyí: un metge de reforç i un treballador per a admissió de l’1 de juny a l’1 d’octubre. A més, l’infermer de reforç que ja hi fa feina passarà de fer 27 hores a fer-ne 37 i mitja. El PAC també es reforça amb un treballador per a admissió del juny al setembre.
  • CS Portocristo: un metge des del final de juny fins al final d’agost i un infermer i un treballador per a admissió del juliol al setembre. El PAC disposarà també d'un reforç mèdic i un altre d’infermeria (juliol-setembre).
  • CS Llevant (Son Servera): hi haurà una persona més a admissió de l’1 de juliol al 3 de setembre.
  • CS Capdepera: un metge i un infermer des de mitjan maig fins al 12 de novembre i un treballador per a admissió el juliol i l’agost. El PAC disposarà d’un infermer de reforç del juny al setembre.
  • CS Nuredduna (Artà): un metge per a la UBS Colònia de Sant Pere des de mitjan juny fins al final de setembre. També hi haurà un treballador per a admissió durant el juliol i l’agost.
  • CS Pollença: un metge i un infermer del juny al setembre i un treballador per a Admissió el juliol i l’agost.
  • CS Es Safrà (Alcúdia): un metge, un infermer i un treballador per a admissió del juny al setembre. També es reforça el PAC amb un metge i un infermer en el mateix període.
  • CS Marines (Muro): la UBS Can Picafort disposarà d’un infermer de reforç del PAC des del juliol fins a mitjan setembre.
  • CS Es Blanquer (Inca): la UBS Sa Calobra disposa d’un infermer des de mitjan maig fins a mitjan setembre.
  • CS Ponent (Andratx): un metge des del començament del juliol fins al començament del setembre.
  • CS Serra Nord (Sóller): es reforça el PAC amb un infermer i un treballador per a admissió durant els mesos de juliol i agost.
  • CS Trencadors (l’Arenal de Llucmajor): es reforça el PAC amb un segon metge de guàrdia i un treballador per a admissió durant el període del juliol al setembre.

Cal destacar que altres centres, com el CS Palmanova, el CS Santa Ponça - Calvià o el CS Can Pastilla, tenen un metge de reforç durant tot l’any i a jornada completa.

stats