Balears 05/06/2013

Les associacions de pares entenen que els professors facin vaga indefinida

L'Assemblea de docents va acordar fer l'aturada a partir del 13 de setembre

ARA Balears
1 min

PalmaEl president de la Confederació d'associacions de pares d'alumnes de les Illes Balears (Coapa), Jaume Ribas, ha declarat aquest dimecres que entenen que l'Assemblea de docents hagi acordat fer una vaga indefinida a partir de dia 13 de setembre. Segons Ribas, són comprensius tenint en compte "la situació de crispació que ha causat la Conselleria d'Educació".

L'Assemblea de docents, convocada pels sindicats STEI-i, CCOO i UGT i amb l'assistència de representants de més de quaranta centres, va acordar, per consens, "promoure la convocatòria de vaga indefinida" amb l'objectiu d'aconseguir la derogació del Decret de tractament de llengües o Decret del trilingüisme. A més, reclamen la retirada dels projectes de decrets de convivència i símbols, que es cobreixin les substitucions "de manera immediata", tornar a les ràtios d'alumnes per professor d'abans de les retallades, augmentar l'atenció a la diversitat, aconseguir més doblers per a les beques dels estudiants, etc.

Els professors, així mateix, s'havien plantejat fer un aprovat general a final de curs o signar declaracions d'insubmissió al Decret del trilingüisme. Finalment, però, l'aprovat general va quedar descartat per manca de suports i les declaracions d'insubmissió s'han ajornat per a principi de curs "depenent de com vagin els esdeveniments". Els docents es tornaran a reunir l'11 de juny.

stats