Publicitat
Publicitat

Una associació d'accionistes xifra en 800 milions d'euros les pèrdues a les Balears per la compra del Popular

L'Aemec convoca una assemblea d'afectats a Palma

L'associació espanyola d'accionistes minoristes d'empreses cotitzades (Aemec) estima que la compra del Banc Popular per part del Santander el mes de juny ha suposat, a les Balears, la pèrdua d'uns 800 milions d'euros per als accionistes. Des de l'associació asseguren que les Illes són un territori clau a l'hora de presentar reclamacions, perquè hi ha moltes persones afectades que varen començar a operar amb l'entitat quan encara era Es Crèdit.

Per això, han convocat una assemblea aquest dimecres a la Cambra de Comerç que té l'objectiu d'unir els afectats en una sola estratègia. José Francisco Estévez, vicepresident de l'Aemec, explica que es tracta d'un plet "molt complicat, que té una branca penal, una de civil i una altra al tribunal de Luxemburg".

Actualment, l'associació representa 5.200 persones a tot l'Estat "que ja han presentat reclamació" i Estévez explica que la seva estratègia és presentar reclamacions individuals en què es demani el retorn d'1,85 euros per cada acció perduda: "És el que estimam que valia el banc quan es va fer l'absorció i ens sembla un preu raonable. Dir que tenia valor 0 ens sembla que fa rialles", explica.

Els resultats no es veuran, probablement, fins d'aquí a tres o quatre anys, però l'Aemec espera arribar a un acord de transacció amb el Santander que escurci el procés i retorni els doblers perduts als accionistes.

Les Balears disposen, a més, d'una plataforma d'afectats per les accions del Popular, en la qual hi ha representades unes 700 persones, defensades per l'advocat Miguel López. La plataforma va presentar una querella criminal per estafa i falsedat contra l'entitat bancària.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 25/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF