Balears 05/09/2017

Assenyalen Inma de Benito com una "explotadora"

És una altra acció emmarcada en la campanya 'Sobirania, Drets, Autodeterminació', engegada per Arran, Endavant i els Joves del GOB

Ara Balears
1 min
Assenyalen Inma de Benito com una "explotadora"

PalmaArran, Endavant i els Joves del GOB han duit a terme una nova acció de denúncia del monocultiu turístic que pateixen les Illes Balears en el marc de la campanya 'Sobirania, Drets, Autodeterminació'. En aquesta ocasió, l'acció s'ha centrat en una persona, l'expresidenta de la Federació Hotelera de Mallorca Inma de Benito i en la denúncia de les precàries condicions de treball que han de suportar les treballadores.

Els col·lectius han pintat a la façana de la seu d'Iberostar, empresa on De Benito anirà a treballar, la fesomia de De Benito amb un lema que no permet dubtes i que ha estat creat a partir d'unes declaracions seves: 'Jo no crec que totes les cambreres de pis assumeixin una càrrega excessiva de treball. Inma de Benito, explotadora'.

Amb aquesta pintada es volen recordar les paraules de De Benito respecte de les cambreres de pisos, "una afirmació que només es pot entendre des de la més rotunda manca d'interès en les condicions laborals de les treballadores del sector".

"Mentre els grans hotels assoleixen beneficis enormes, les persones que hi treballen reben precarietat i menyspreu. En aquest cas, a més, es tracta de treballadores dones, que pateixen la bretxa salarial i combinen el treball remunerat amb el que realitzen a casa. Amb aquesta acció volem mostrar el nostre suport total a la lluita de les kellys i totes les seves reivindicacions", destaquen en la nota de premsa.

stats