L'Assemblea de Docents denuncia la manca de transparència del Govern

Acusen la Conselleria d'enganyar l'opinió pública perquè admeten, ara, que hi ha ràtios en què se superen els 28 alumnes per aula

L'Assemblea de docents denuncia la "falta" de transparència de la Conselleria d'Educació. Els acusa d'haver amagat un informe elaborat pel Servei de Prevenció de Riscos laborals i que insta el Govern a augmentar el nombre de docents i adequar els espais al nombre d'alumnes en els 13 centres inspeccionats.

Denuncien que l'informe no es va entregar a Inspecció de Treball fins que es va reclamar. Jero Bonnín, de la coordinadora de l'Assemblea de Docents, ha explicat que ahir varen rebre un informe que "confirma que on hi ha aules massificades, els professors pateixen més estrès i, per tant, es redueix la qualitat educativa". De fet, en l'avaluació, la Direcció General de Planificació i Centres admet que hi ha aules d'Infantil i Primària on se superen els 28 alumnes per aula –una ràtio il·legal.

La massificació, un tema de salut

la Conselleria havia negat aquest fet públicament i que, per tant, ha enganyat l'opinió pública. "És una situació molt greu que encara no s'ha solucionat", recrimina Bonnín.

Segons l'informe, s'exposa que l'estrès és, "probablement, el problema que més pot afectar la salut dels docents", perquè constata que les ràtios elevades provoquen més tensió. Bonnín també explica que a diversos centres (en concret, 6) dels 13 que s'havien inspeccionat ja s'havia fet una avaluació el curs passat i que per tant, la Conselleria d'Educació en tenia coneixement.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF