Balears 19/12/2017

ASMEN comparteix la demanda del GOB d'impulsar un Pla Insular de la Costa

L'Associació Menorquina d'Empreses Nàutiques defensa la seva activitat i reconeix que l'única via per resoldre el problema és consensuar un full de ruta entre totes les parts afectades

Iván Martín
2 min
ASMEN confia en consensuar tots els interessos al voltant d'un mateix document.

MaóCada dia hi ha més entitats que reclamen al Consell de Menorca que impulsi el Pla Insular de la Costa, una eina que hauria de servir per regular els usos nàutics mitjançant l'entesa entre entitats i administracions públiques que vetllen pel litoral menorquí. El Decret de protecció de la posidònia ha suscitat polèmica i un intercanvi d'acusacions que tan sols es resoldran amb un document que congregui uns límits per a l'activitat nàutica de manera equilibrada i justa.

El president de l'Associació Menorquina d'Empreses Nàutiques, depenent de PIME, deixa clar que el principal repte futur és recuperar el Pla Insular de la Costa. Segons Justo Saura, "nosaltres som els primers que volem un paisatge idíl·lic i preservam tot allò que està a les nostres mans. Pensam que s'ha sobredimensionat el conflicte perquè un dels exemples que es posa a Menorca és l'illa de l'Aire i sabem que l'ecosistema no ha estat afectat pels centenars de fondejos que s'hi han fet". A més, Saura també és partidari de "consensuar unes normes per a tots. És la millor solució, però sempre que es pacti amb totes les parts implicades. A sa Nitja, es Mercadal, que és una zona calenta, hi ha moltes embarcacions, però s'han de resoldre de la millor manera determinades actuacions, com ara el pagament de les sancions, perquè encara surt a compte".

Per tot plegat, el president d'ASMEN ho té clar; "el Pla Insular de la Costa és essencial. De fet, ja vam optar per un document d'aquestes característiques i consider que el Consell faria bé d'implicar-s'hi". Cal recordar que el GOB exigeix a la màxima institució que actuï des de fa temps i que comenci el procés. Mentrestant, el PIC no figura entre les prioritats del Consell.

stats