Balears 11/09/2015

El bisbe arxiva la investigació per abusos sobre el rector de sa Pobla

Es tanca la investigació eclesiàstica "sense perjudici del procediment que es porta a terme en els tribunals ordinaris"

Efe
1 min
Joan Pons, en una imatge d'arxiu. / A. SEPÚLVEDA

PalmaEl bisbe de Mallorca, Xavier Salinas, ha decretat l'arxivament de la investigació oberta pel tribunal eclesiàstic per la denúncia de presumptes abusos sexuals contra el rector de sa Pobla, Joan Pons, a qui reintegra en les seves funcions després de sis mesos de suspensió cautelar.

El Bisbat informa en una nota de premsa que en el procés no s'han trobat dades inculpatòries contra Pons, que va ser acusat per un escolà major d'edat d'haver-ne abusat. D'aquesta manera, es tanca la investigació eclesiàstica "sense perjudici del procediment que es porta a terme en els tribunals ordinaris".

Al març, l'Església mallorquina va informar que acceptava cautelarment la renúncia del rector després de publicar-se la denúncia en contra seva, per la qual es va obrir un "procés informatiu segons la legislació canònica vigent".

Els testimonis i dades recopilades pel tribunal eclesiàstic exoneren el capellà de les responsabilitats criminals que li atribuïa el denunciant, per la qual cosa la causa queda tancada per la via canònica.

stats