Balears 30/10/2017

Armengol, sobre el 155: "És el fracàs del diàleg i d'una part de la democràcia"

La presidenta del Govern ha afirmat que aquesta situació ha de servir a les Balears per "reforçar la nostra situació" dins Espanya

Efe
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, abans de començar el seu discurs.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest dilluns a Menorca que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya per part del govern és la conseqüència del "fracàs del diàleg i d'una part important de la democràcia".

En ocasió de la seva visita a Menorca, Armengol ha declarat que el que ha passat aquests dies a Catalunya és "el fracàs d'un diàleg totalment necessari per trobar una sortida conjunta a la situació de Catalunya". Davant la convocatòria d'eleccions per al 21 de desembre, la presidenta ha considerat que han de servir per "tornar la normalitat a tots els àmbits".

Armengol ha insistit que, després dels comicis de desembre, "el diàleg i la proposta política seran més necessaris que mai" i ha advertit que la solució al conflicte només es trobarà "des de l'acord".

D'altra banda, Armengol ha mantingut que aquesta situació de crisi territorial ha de servir a Balears per "reforçar la nostra situació dins d'Espanya". En aquest context, la presidenta ha advocat per una reforma constitucional que ajudi a resoldre els "temes" de Balears amb la insularitat, el finançament o la presa de decisions en les competències adquirides i aprofitar l'ocasió per resoldre a Espanya "tot el que no està resolt i hem d'aprofitar per resoldre".

Finalment, Armengol ha demanat "seny i responsabilitat" a tota la societat, així com mesura, precaució i respecte a l'hora d'aplicar futures accions derivades del 155.

stats