Balears 16/08/2016

Armengol: "A veure si Rajoy desperta de les vacances i planteja alguna solució"

La presidenta del Govern també ha acusat Montoro d'exercir "una pressió absolutament sectària"

Ara Balears
2 min
Rajoy i Armengol a la Moncloa. /JUAN CARLOS HIDALGO (EFE)

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, reitera el "no" del PSOE a la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern estatal. "Si fracassa, ja plantejarem un altre escenari", ha destacat, segons recull EFE.

En aquesta direcció, Armengol ha apuntat que ja es veurà "si Rajoy es desperta de les vacances i planteja alguna solució per a Espanya". Aquestes declaracions les ha fetes durant les festes de Sant Roc, a Alaró. Allà també ha insistit que el PSOE està a l'aguait que Rajoy pugui sumar un diputat més per aconseguir la investidura, mentre que ha insistit en la posició "molt clara" del seu partit.

"Som l'alternativa al govern del PP. Acordàrem per unanimitat en el Comitè Federal que votaríem 'no' a la investidura de Rajoy", ha recalcat Armengol. "Aquest és el posicionament que tindrem", ha sentenciat.

Armengol carrega contra Montoro

Armengol ha acusat també el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, d'exercir "una pressió absolutament sectària" en la utilització de les finances públiques en retardar els pagaments del FLA al Govern, que, al seu torn, ha incomplert el període legal de pagament als seus proveïdors.

Armengol ha assegurat que l'obsessió de l'Executiu balear és pagar i fer-ho "al més ràpid possible", però ha explicat que l'incompliment del període mitjà de pagament a proveïdors, fixat en 30 dies, es deu al fet que el Govern d'Espanya ha endarrerit el pagament a les Illes del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

"És molt simple: si no cobres és molt difícil que puguis pagar i és el que ens ha passat". La presidenta de les Illes ha qualificat de molt negatiu que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques hagi acusat les comunitats autònomes d'incomplir la llei amb el retard en el pagament de proveïdors.

"Vivim una època de dificultats, amb un Govern en funcions que només està en funcions quan li interessa", ha apuntat Armengol, que ha acusat l'Executiu estatal d'haver "atacat durament" les Balears en retardar el pagament del FLA. Aquesta situació parteix "d'una pressió de partit que utilitza el senyor Montoro, una pressió absolutament sectària en la manera com empra les finances públiques", ha assenyalat la mandatària.

stats