Balears 25/07/2017

Armengol diu que les indemnitzacions per protegir territori han costat només l'11% del que volien els promotors

La presidenta assegura que "el nostre territori val la pena" i critica el PP per "destruir-lo"

C. Buades
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, al ple del Parlament.

PalmaProtegir territori surt a compte. Aquesta és la idea que va defensar aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la sessió de control al Parlament. Després d'una pregunta de la portaveu del PP, Marga Prohens, sobre les condemnes que obliguen la Comunitat a pagar indemnitzacions, la presidenta ha assegurat que "el nostre territori val la pena".

Segons Armengol, dels 26 processos judicials que actualment són ferms –ja que n'hi ha molts encara amb recursos vius i sentències pendents de dictar-se–, la Comunitat "només ha hagut de pagar l'11% del que demanaven els promotors" en matèria d'indemnitzacions.

Així, les quantitats "s'estan rebaixant molt", va afirmar la presidenta, qui, en qualsevol cas, va criticar el PP per la pregunta. "Si vostès no qualificassin com a urbans espais meravellosos, no hauríem de protegir-los quan tornam a governar", va dir.

Armengol també va assegurar que l'esquerra "paga per protegir", mentre que el PP "paga per destruir territori", en referència a les autopistes d'Eivissa, que poden arribar a tenir un cost per als ciutadans d'uns 600 milions d'euros.

La darrera de les sentències que obligaven la Comunitat a pagar per la protecció del territori es va emetre fa unes setmanes, quan el Tribunal Superior de Justícia de les Balears va condemnar l'Administració a pagar el que seria la tercera indemnització a Fasillar SL per la protecció de Biniorella.

stats