Balears 14/12/2017

Armengol pensa que MÉS ha de mantenir la Vicepresidència

La presidenta del Govern ha agraït la feina feta a Barceló, però pensa que el seu "error ha estat bastant evident i clar"

Martí Gelabert
1 min
Francina Armengol, durant la plenària d'aquest dilluns. / ISAAC BUJ.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dijous que la dimissió de Biel Barceló havia estat "el millor per al Govern". Si bé li ha agraït personalment la feina feta, opina que va cometre un "error bastant evident i clar" en acceptar un viatge gratuït per anar a Punta Cana.

En declaracions a EFE, Armengol s'ha mostrat partidària que la Vicepresidència l'ocupi una persona de MÉS per Mallorca, segons que figura en el pacte de governabilitat: "La meva intenció inicial és mantenir aquell acord, si no és que el mateix partit fa una altra proposta".

A més, no ha volgut dir si opinava que la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, hauria de ser la vicepresidenta. "No ens hem d'anticipar, som en un procés de negociació, d'escoltar-nos, de xerrar i de decidir la millor solució per a tot."

Armengol ha admès que la feina de Barceló "no havia estat fàcil" i que havia pres una decisió que l'honorava i que compartia absolutament. Pensa que el Govern deixarà una "imatge claríssima de transparència".

Malgrat tot, no ha volgut valorar si la decisió de Barceló havia arribat tard, arran que MÉS havia tingut diverses crisis al seu voltant. Així i tot, ha recalcat l'evidència de la seva errada. Armengol ha fet les declaracions uns minuts abans del lliurament de premis a l'esforç personal i al rendiment acadèmic excel·lent.

stats